jasan stav / U Mostu nisu skloni ideji da se sedam posto dionica HEP-a prenese u braniteljski fond?

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Smatraju da ne postoji razuman argument za takav postupak, a od braniteljskih udruga traže da objasne što bi Fond hrvatskih branitelja učinio s tim dionicama

7.1.2017.
16:38
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Božo Petrov odbacuje tvrdnje da je donošenje Plana gospodarenja otpadom ishod trgovine HDZ-a i Mosta u vezi s prodajom HEP-a, piše Večernji list.

Tumačenja da je donošenje Plana gospodarenja otpadom rezultat trgovine između HDZ-a i Mosta te da je HDZ zauzvrat dobio podršku za prodaju HEP-a oštro opovrgava predsjednik Mosta Božo Petrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Plan gospodarenja otpadom dogovoren je pregovorima još prije formiranja Vlade. Tada smo utvrdili zajednički program i akcijske planove po ministarstvima, a ovo je jedan od planova. To što gospodin Zmajlović sada govori, to je njemu više muka što smo mi uspjeli. Drago mi je da je na kraju prihvaćen plan koji Hrvatskoj nudi budućnost, a ne smeće",  rekao je Petrov za Večernji list.

O detaljima realizacije plana prodaje dijela HEP-a i otkupa dionica Ine Petrov nije želio govoriti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo osigurati da se više ne dogodi situacija kakva se dogodila s Inom. Želimo zaštititi, i to ne samo HEP. Strah nas je da će se jednog dana početi razgovarati i o vodama i zato tražimo načina da se zaštite sve tvrtke koje upravljaju nacionalnim dobrima, a tu su i vode i šume i energetika", kaže izvor iz Mosta. U tu svrhu predlažu izmjene Ustava tako da se utvrdi da država u takvim tvrtkama mora imati 75 posto vlasništva.

U Mostu nisu skloni ni ideji da se sedam posto dionica HEP-a prenese u braniteljski fond, što je zatražio dio braniteljskih udruga, pozivajući se na pravila koja su vrijedila kod privatizacije Ine i HT-a. Smatraju da ne postoji razuman argument za takav postupak, a od braniteljskih udruga traže da objasne što bi Fond hrvatskih branitelja učinio s tim dionicama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo