PREMINUO OD COVIDA / U Osijeku od Covida umro mlađi muškarac, liječnik prenio zadnje riječi: Je*** ti onog tko me nagovorio da se ne cijepim!

Image
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL

Pluća muškarca su unatoč svoj medicinskoj i respiratornoj potpori otkazala

11.11.2021.
15:45
Dubravka Petric/PIXSELL
VOYO logo

Dr. Igor Berecki, pedijatar koji radi u osječkoj bolnici, danas je na Facebooku objavio kako je jučer u intenzivnoj preminuo mladi muškarac nakon tri tjedna borbe s koronom. 

Nakon što mu se stanje pogoršalo stavljen je na respirator. Dok su ga pripremali za intubaciju, rasplakao se. Zadnje što je rekao bilo je: "Je*** ti onog koji me nagovorio da se ne cijepim!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Anegdotalni primjeri su priče iz života, pa nisu znanstveno indikativni, ne mogu se ubrajati u statistike i zbog toga nemaju racionalnu primjenjivost. Štoviše, zbog svojega naziva ("anegdota") koji pomalo vuče na humor i šalu, nerijetko ih se promatra kao neozbiljne i plitke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A opet, kada se netko nađe s druge strane hladne racionalnosti i neozbiljne plitkosti, za njega anegdota odjednom poprimi dramatiku značajne ozbiljnosti i težine. Odjednom dobije važnost trenutka koji odjeljuje život od smrti.

Evo jedne anegdote!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričao mi ju je prijatelj i kolega Dragan Maloševac. Ispričao bi on to i vama, ali je trenutno blokiran zbog prijave onih "hahahača" što stavljaju smileyje ispod statistika o obolijevanju i smrtnosti i kojima je sve ovo smiješno.

- - -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jučer je u intenzivnoj preminuo mladi muškarac nakon tri tjedna borbe s koronom.
Sad sam došao u dežurstvo i pričam s kolegom koji je, kada se stanje toliko pogoršalo da više nije išlo bez pomoći mehaničke ventilacije prije par dana, sjeo do njega i objasnio mu da je bolest napredovala do trenutka kada bez respiratora nema nikakve šanse, a na respiratoru barem polovične, pa ga je uz njegov pristanak intubirao i stavio ga na respirator.

Mladog čovjeka, bez komorbiditeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dok su ga pripremali za intubaciju, rasplakao se. Zadnje što je rekao bilo je: "Jebem ti onog koji me nagovorio da se ne cijepim!"

Par dana potom pluća su mu i unatoč svoj medicinskoj i respiratornoj potpori otkazala."
- - -

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako već rekoh: znam da ovo nije statistički dokaz ničega. I da neće ući u ozbiljne znanstvene procjene.

Ali anegdota je po wikipedijskoj definiciji "...vrsta književnosti koji se temelji na izvanrednom događaju obično iz života neke osobe. U svakodnevnom jeziku se odnosi na priču koja opisuje čudan, neobičan ili smiješan događaj."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pa eto, ovo je bila anegdota, jedan takav, neobičan, čudan događaj iz života i smrti čovjeka koji je ipak mogao još neko vrijeme - živjeti.

A nadam se da je i dovoljno smiješna i zabavna onima koji su ga nagovorili da se ne cijepi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo