Automobil se sam zapalio / U požaru automobila u tunelu Ledenik nitko nije stradao, promet je normaliziran

Image
Foto: Marko Dimic/PIXSELL

„Utvrđeno je da se automobil sam zapalio, policija je odradila sve potrebne postupke za sigurnost, a vučna služba vozilo je već uklonila“

15.8.2019.
17:09
Marko Dimic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog samozapaljenja automobila u četvrtak u tunelu Ledenik na autocesti A1, došlo je do  opasne situacije, no nitko nije stradao, a vatrogasna jedinica Hrvatskih autocesta (HAC) došla je na mjesto požara za četiri minute, ugasila vatru i spriječila zapaljenje drugih vozila i objekata, doznaje Hina u HAC-u.

Glasnogovornica zadarske Policijske uprave Ivana Grbin rekla je Hini da je zbog požara auta u tunelu Ledenik promet bio u potpunom prekidu od 11.20 sati. Jednim prometnim trakom promet je bio pušten u 12.10, a u potpunosti je normanilizan oko 13 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Utvrđeno je da se automobil sam zapalio, policija je odradila sve potrebne postupke za sigurnost te je vučna služba vozilo već uklonila“, rekla je Grbin.

Zamjenik vatrogasnog zapovjednika HAC-a Stjepan Rukavin rekao je da se automobil slovenske registracije, u kojem je bilo dvoje ljudi, zapalio već u tunelu. No, vozač je, svjestan opasnosti požara u tunelu, i za njih i za druge sudionike, izveo auto iz tunela, parkirao ga na zaustavnom traku te su svi iz auta izašli prije nego što se pretvorio u buktinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim je dojavljen požar, policija je spriječila ulazak drugih vozila u tunel, vatrogasci su bili brzi i do vozila stigli za samo četiri minute. Sve je prošlo bez panike i stradavanja, samo uz materijalnu štetu na zapaljenom vozilu", rekao je Rukavina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo