Prvi rezultati istrage / U Praljkovoj čašici bila je smrtonosna kemikalija: tužiteljica odbila odgovoriti kako je djelovala

Image
Foto: AP Images

Tijelo Slobodana Praljka nalazi se u forenzičnom laboratoriju gdje će biti obavljena obdukcija koja će utvrditi kako i u kojem vremenu je kemikalija uzrokovala smrt

30.11.2017.
14:12
AP Images
VOYO logo

Smrtonosna kemikalija nalazila se u čašici iz koje je SlobodanPraljak popio tekućinu tijekom jučerašnjeg izricanja presude nakon čega je preminuo, otkrila je nizozemska tužiteljica.

"Napravljeno je preliminarno testiranje sadržaja čašice. Sve što za sada mogu reći je da je unutra bila kemijska supstanca koja može uzrokovati smrt", rekla je MarilynFikenscher za agenciju AP. Tužiteljica pritom nije htjela otkriti kako točno dotična supstanca djeluje na ljudski organizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neovisna istraga nastavlja se daljnim testiranjem, s naglaskom na pronalasku načina na koji je Praljak unio otrov u sudnicu. Razmatraju se mogućnosti sigurnosnih propusta, kao i jesu li stražari mogli spriječiti nemili događaj.

Tijelo SlobodanaPraljka nalazi se u forenzičnom laboratoriju gdje će biti obavljena obdukcija. Istraga obuhvaća i ispitivanja odvjetnica i drugih ljudi koji su bili u kontaktu s Praljkom, javlja Večernji list.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedna od najvećih svjetkih agencija AP navodi i da je srbijanski odvjetnik TomaFila rekao da su kontrole na sudu u Haagu "poput kontrola u zračnim lukama". Odnosno da se traže isključivo metalni predmeti, a sigurnosni uređaji za provjeru ne prepoznaju tablete i tekućine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo