Prijestolnica kulture / U Rijeci slobodnog smještaja gotovo nema: Privatnici podigli cijenu za čak 70 posto

Veliki dan za Rijeku i Hrvatsku, više od 70 događanja, tisuće gostiju i 500 uzvanika

30.1.2020.
16:38
VOYO logo

Bliži se dan kada Rijeka i službeno postaje Europska prijestolnica kulture. Veliko otvorenje je u subotu s više od 70 događaja i na 40-ak lokacija. 

A sve to će privući velik broj turista. U Rijeci slobodnog smještaja gotovo i nema. To su iskoristili privatni iznajmljivači koji su cijene povisili i do 70 posto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijene su značajno skočile, prije samo nekoliko dana privatni smještaj mogao se naći za 30 do 50 eura na noć, sada u Rijeci te cijene dosežu i više od 100 eura. Sve diktira ponuda i potražnja.

"Normalno da ljudi iskorištavaju, to je sasvim u redu, legitimno. A i kad uspoređujemo cijene noćenja u Rijeci s drugim destinacijama poput Zagreba, Splita i tako dalje, uvijek su bile bitno niže. Tako da je ovo jedna stvar koja veseli iznajmljivače a i sve nas Riječane", izjavio je Branko Papeš, vlasnik agencije za nekretnine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANE VIJESTI:

Svi riječki hoteli su popunjeni. U Bonaviji je danas bukirana i posljednja od 120 soba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bit ćemo domaćini visokih uzvanika i gostiju zapravo centralnog otvaranja Europske prijestolnice kulture, ali isto tako smo domaćini naših stalnih gostiju iz zemlje i inozemstva", kazala je Vlatka Stanić, direktorica hotela Bonavia.

I u Opatiji neki su hoteli ranije otvoreni. Nema mjesta ni u riječkim Jadran hotelima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naši hoteli Continental, Jadran i Neboder su u potpunosti popunjeni, za cijeli vikend. Što je ukupan kapacitet od skoro 200 soba, koliko Jadran hoteli imaju u Rijeci", izjavio je direktor prodaje i marketinga Damir Balenović.

Brojni gosti prespavat će kod riječkih prijatelja. Najave stižu sa svih strana. Stanovnici kažu da je za grad to velika prilika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pretpostavljam da će doći puno turista koji će prepoznat naš grad kao zanimljivu destinaciju i možda budemo više osviješteni kao grad", izjavio je Marino Mazor iz Rijeke.

Veliki dan za Rijeku i Hrvatsku. Više od 70 događanja, tisuće gostiju, 500 uzvanika, od toga stotinjak u hotelima. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo