BUDI MI PRIJATELJ / U RTL-ovoj akciji prikupljeno više od 1,2 milijuna kuna: Ovi projekti sigurno će razveseliti najmlađe!

U kampanji 'Budi mi prijatelj - RTL pomaže djeci' samo u studenom i prosincu prikupljeno je milijun 233 tisuće 717 kuna i 63 lipe

18.1.2020.
19:42
VOYO logo

U kampanji Budi mi prijatelj -RTL pomaže djeci samo u studenom i prosincu prikupljeno je milijun 233 tisuće 717 kuna i 63 lipe. Prikupljeno je više novca nego što je bilo potrebno za realizaciju projekata predstavljenih u kampanji, pa će se dodatno realizirati još 20 projekata koji će pomoći i razveseliti najmlađe.

U ovoj godini više od 1500 djece imat će itekako razloga za osmijeh. U kampanji "Budi mi prijatelj" prikupljeno je više od 1,2 milijuna kuna. 80-ak djece, polaznika Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju "Podravsko sunce" dobit će novo igralište čije će sprave imati pristup i za osobe u kolicima. U igri će napokon moći uživati svi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zmajobil

Na kotačima novog vozila Malog zmaja, od milja zvanog zmajobil, prevozit će se odjeća, namještaj i igračke onoj djeci kojoj je to potrebno. Zmajobil će sigurno prevoziti djecu na rekreativne aktivnosti i izlete, za mnoge od njih - prva putovanja. 

"Dobivamo pisma zahvale i to je ono zašto mi ustvari radimo. Kad ti je srce veliko kao kuća, kad dobiješ povratnu informaciju da se dijete igra igračkama, da im majka čita slikovnice koje pošaljemo, da im odjeća odgovara... Da su im ispunjene te sitne želje", kazala je volonterka Malog zmaja Viktorija Petek

Tekst se nastavlja ispod oglasa

RTG uređaj

U Kliničku bolnicu Merkur stiže mobilni RTG uređaj od iznimne važnosti za palčiće koji su se požurili na svijet. "Tim uređajem može se dijagnosticirati od promjena koje se događaju na plućima, od promjena koje se događaju u trbuhu i, ne daj Bože, recimo nekakvih prijeloma koji nažalost mogu biti od komplikacija poroda", kazala je dr. Jasminka Stipanović, voditeljica Odjela za neonatologiju KB-a Merkur.  

Novi instrumenti

Pomoć stiže i u kninsku bolnicu - opremit će se prostor u kojem se provode bobath i senzorna terapija u rehabilitaciji djece s razvojnim i neurološkim odstupanjima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazba je širom otvorila vrata djeci u Centru za odgoj i obrazovanje "Slava Raškaj" u Zagrebu. U projektu inkluzije u kojem gluha djeca, djeca s poteškoćama i ona bez njih te odrasli uče svirati violinu dobit će nove instrumente, a preuredit će im se i postojeći prostor. 

"Zahvaljujući 'RTL pomaže djeci' uredit ćemo našu učionicu ovdje, zvučno ćemo je izolirati, sredit ćemo zid kojem je potrebna sanacija jer smo zahvaljujući vama i ljudima dobre volje dobili 23 violine!", kazala je Renata Novoselec, voditeljica projekta Violinmusic4all. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glazba im obogaćuje život pa polaznici jedva čekaju primiti nove violine u ruke. Ovo su samo neki projekti koji će se realizirati zahvaljujući upravo vašim donacijama kao i donacijama korporativnih partnera udruge i zato vam od srca hvala. 

Humanitarni broj 060 9007 možete zvati cijele godine, a sav novac preusmjerit će se na onu djecu kojoj je potrebna pomoć. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo