IZBORI NA IBLERU / U SDP-u još jedan takmac: Kolar uskače u trku, Ostojića se još čeka, a i jedan 'stari' kandidat ima još nešto za reći

Image
Foto: RTL / PIXSELL

Izbori u SDP-u svu su bliži, a broj kandidata za novo čelno lice stranke raste

21.8.2020.
10:00
RTL / PIXSELL
VOYO logo

Nakon Peđe Grbina i Mirele Ahmetović treći koji će se ubaciti u utrku za čelno mjesto SDP-a bit će Željko Kolar, krapinsko-zagorski župan, a on će danas u stranačkoj središnjici na Ibleru u Zagrebu svoju kanidaturu predstaviti taman pola sata nakon što Grbin svoju odradi ispred iste te zgrade.

Image
IZBORI NA IBLERU /

Mirela Ahmetović kreće u utrku za prvu predsjednicu SDP-a: 'Moj program i moje mjere su najbolje za unaprjeđenje SDP-a'

Image
IZBORI NA IBLERU /

Mirela Ahmetović kreće u utrku za prvu predsjednicu SDP-a: 'Moj program i moje mjere su najbolje za unaprjeđenje SDP-a'

Još se čeka hoće li kvartet pretendenata za vrh SDP-a začiniti i Ranko Ostojić, a barem vremena ne nedostaje s obzirom na to da, podsjetimo, postupak kandidiranja traje do 31. kolovoza. Nakon što završi kandidacijski postupak sastat će se izborna komisija koja u tri dana mora utvrditi pravovaljanost kandidatura i tada počinje i službena kampanja u stranci za izbore koji će po načelu jedan čovjek - jedan glas biti održani 26. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grbin je prvi obznanio da želi biti predsjednik SDP-a, odmah nakon izbora, a prvi je predstavio i svoje smjernice za novi SDP, a početkom tjedna Ahmetović je u zagrebačkoj središnjici predstavila svoju viziju stranke.

Danas će na Ibleru svoje motive za kandidaturu i program predstaviti Kolar, a u općim crtama na tragu je onoga što zagovaraju i Grbin i Ahmetović - izgradnja: SDP-a kao moderne stranke lijevog centra i Hrvatske kao moderne države te izgradnja pravednog društva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova kandidatura iznenadila je mnoge, a možda najviše dugogodišnjeg šefa SDP-a u Krapinsko-zagorskoj županiji i bliskog suradnika Sinišu Hajdaša Dončića, inače u  Grbinovu timu. Kako bilo, Kolar je prikupio neslužbeno podršku oodređenog broja lokalnih i regionalnih organizacija na sjeveru Hrvatske, te u Vukovaru i Slavoniji.

No, ono što Kolara izdvaja od ostalih jest što prema informacijama iz njegova kruga, a o kojima piše i Novi list, on svojim podupirateljima govori kako sebe kao dobrog organizatora i operativca vidi na mjestu predsjednika stranke, a ne nužno i kao budućeg premijera. Pitanje je stoga ulazi li on kao nečiji eksponent koji želi otvoriti vrata ulasku neke druge, jače osobe za sljedeće parlamentarne izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo