čije je vlasništvo? / U Supetru na terenu policija i vještaci, hoteli ušli u prostore. Gradonačelnica sarkastično: 'Čestitam RH'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Odvjetnik kaže kako je pravna država napravila svoj posao, a sud ga je, tvrdi, proveo

25.5.2022.
12:04
Ivo Cagalj/PIXSELL
VOYO logo

U Supetru od jutra traje nova drama oko prostora starog vatrohgasnog doma i tamošnjeg nogometnog igrališta. Gradonačelnica Supetra Ivana Marković kaže kako su Svpetrvs hoteli ušli u dijelove čestice sportske zone unatoč tome što NK Jadran ima pravomoćnu presudu za biti na obje čestice.

"Odluka upravnog suda je da je privatizacija bila ilegalna", tvrdi pa kaže da je trebalo dvije čestice rasknjižiti s hotela. "Želim čestitati RH na uspješnoj provedbi privatizacije", ističe sarkastično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Postupaju po rješenju o ovrsi gdje su ušli u posjed bivšeg vatrogasnog doma i boćara koji su u okviru nogometnog igrališta gdje pravo korištenja po presudi ima NK Jadran dok postoji", tvrdi dalje.

Nešto ranije, gradonačelnica je na svom Facebook profilu istaknula sve što je grad do sada po pitanju navedenih čestica učinio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NASTAVLJA SE DRAMA /

VIDEO Zaštitarska služba blokirala ulaz u DVD Supetar, nogometni klub zaustavio treninge, oglasili se i vlasnici prostora: 'Nema zapreke'

Image
NASTAVLJA SE DRAMA /

VIDEO Zaštitarska služba blokirala ulaz u DVD Supetar, nogometni klub zaustavio treninge, oglasili se i vlasnici prostora: 'Nema zapreke'

"Grad Supetar je već podnio predstavku Hrvatskom Saboru, Odbor za pravosuđe da u okviru svoje nadležnosti zatraži potrebne informacije i očitovanja zbog čega nadležno Županijsko državno odvjetništvo nije postupalo u zaštiti javnog interesa i imovine koja je vlasništvo Republike Hrvatske te da pomogne u razrješavanju ovog problema te ukoliko je svatko radio svoj posao ne vidimo problem da se ova tema temeljito ispita i donesu konačni zaključci radi daljnjih postupanja ili razgovora radi dugoročnog iznalaženja rješenja ili dogovora. Također, prema Županijskom državnom odvjetništvu, kao zakonskom zastupniku RH, poslali smo zahtjev da sukladno svojim zakonskim odredbama podnese prijedlog radi brisanja pogrešnog upisa Svptrvs hotela d.d. , a temeljem presude Visokog upravnog suda", istaknula je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osim ovoga, Grad Supetar poduzeo je sve zakonske i pravne radnje u slučaju nogometnog igrališta, između ostalog zatražili smo odgodu ovrhe gdje smo odbijeni, žalbu na odbijenicu, podnijeli smo tužbu zbog nedopuštenosti ovrhe što ne odgađa provedbu iste, podnijeli smo i drugu predstavku Hrvatskom Saboru, Odbor za pravosuđe, i to vezano za pismo koje je došlo na znanje Gradu Supetru od zastupnika hotela Omnia Strategy, poslano Vladi RH i Ministarstvu vanjskih poslova, a koji potpisuje gđa. Cherie Bleir i to radi pritiska na institucije RH tj. Grad Supetar", dodala je.

Hrvoje Alajbeg, odvjetnik Svpetrvs hotela kaže kako ne likuje, kako je pravna država napravila što je morala, sud je to proveo. "Zašto je čudno da je vlast učinila svoj posao?", pita se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prošli put, kaže, vještak nije mogao identificirati objekt, a ne zna iz kojh razloga. "Ova dva vještaka razumijem, prošlog nisam. Ne miješam se u struku, ja sam odvjetnik. Meni je jasno da bi svatko, kada netko useli u njegovu nekretninu, teži tome da useli u svoje, a to su Sveptrvs hoteli jedino učinili, uselili u svoju nekretninu", zaključuje.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo