stižu za dva tjedna / U zagrebačkom hostelu u srcu grada priprema se smještaj za izbjeglice iz Ukrajine: Uključili se brojni volonteri, donatori, udruge…

Do sada su iz udruge Chef kuha doma uz volontere i donatore prikupili 50 posto potrebnog namještaja za preuređenje prostora, dok su u međuvremenu obavili nužne popravke

11.4.2022.
9:00
VOYO logo

Veliko srce pokazali su na Banovini nakon potresa, a sada to čine i za Ukrajince.

Inicijativa kuhara pod nazivom Šef kuha doma i humanitarca Bruna Lerotića preuređuje zagrebački hostel za smještaj majki i djece iz Ukrajine. Humanitarnoj akciji priključili su se i brojni sportaši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hostel koji je prije korone zatvorio, u humanu svrhu svoja će vrata ponovno otvoriti.

U zagrebačkom hostelu u srcu grada 13 soba je u fazi pripreme za smještaj izbjeglica iz Ukrajine. Njih 30-ak, majke i djeca, moći će koristiti sve na tri kata tijekom najmanje 6 mjeseci

U zagrebačkoj Tkalčićevoj ulici nov život udahnut će Ukrajinci. Neće to biti samo spavaonica, već puno više od toga, kaže nam jedan od idejnih začetnika humanitarne akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Gorak okus /

Hrvat htio pomoći Ukrajinki, al' to ga je skupo koštalo: 'I sada vi pomažite. Proći ćete očerupani. A njih dvije gladuju'

Image
Gorak okus /

Hrvat htio pomoći Ukrajinki, al' to ga je skupo koštalo: 'I sada vi pomažite. Proći ćete očerupani. A njih dvije gladuju'

„Uz to ćemo im napraviti na jednom djelu hostela blagovaonu, dnevni boravak i igraonicu za djecu. Nakon toga kada se oni stabiliziraju malo, imat će tople obroke“, kazao je Igor Čimbur, potpredsjednik udruge Chef kuha doma.

Do sada su iz udruge Chef kuha doma uz volontere i donatore prikupili 50 posto potrebnog namještaja za preuređenje prostora, dok su u međuvremenu obavili nužne popravke.

„Sljedeći tjedan dolazi ostatak namještaja, a nakon toga ćemo mi još ići s našim donacijama kupiti što fali. Radi se o krevetima, ormarima, noćnim ormarićima“, poručuje Čimbur.

Ažurni su iz udruge na društvenim mrežama, gdje se u isto vrijeme odvijaju aukcije koje traju 24 sata. Početna cijena 1 kuna. U igri su sportski rekviziti. Primjerice, dres Vedrana Ćorluke, Josipa Brekala i Marka Pjace, reket Marina Čilića, rukavice Željka Mavrovića. Posveta je stigla i osobno od izbornika Hrvoja Horvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Čast je i privilegija biti dio ovakve priče, hvala za fenomenalnu akciju i palac gore!“, poručio je Hrvoje Horvat, izbornik hrvatske rukometne reprezentacije.

„Vrlo često male stvari mogu činiti čuda. Edin Džeko i Jusuf Nurkić moja dva prijatelja su isto donirala dva dresa, a ja dao jednu kapicu hrvatske vaterpolo reprezentacije s potpisom. Hvala svima na donacijama i slava Ukrajini!“, kazao je Dubravko Šimenc, bivši vaterpolist.

Val dobrote prelazi granice.

„Jučer smo dobili poruku od jednog Hrvata koji je u Africi koji je rekao, što vam treba, ja ću vam kupiti svjetiljke i police“, ispričao je Čimbur.

A Ukrajinci stižu za dva tjedna, a po njih na Zapad Ukrajine kreću upravo ugostitelji - humanitarci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo