SANJA JAGUŠT / 'Ubojica iz Novske bio je osuđen na 3 godine zatvora, ali on se nakon rehabilitacije vodi kao neosuđivan'

Image
Foto: Damir Spehar/PIXSELL

Prema izvatku iz kaznene evidencije vodi se kao neosuđivan, ali prema informacijama u medijima i provjerom u upisnike utvrđeno je da je 1999. proglašen krivim zbog teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom na kaznu zatvora od tri godinu

31.8.2022.
16:35
Damir Spehar/PIXSELL
VOYO logo

Šokantan slučaj iz Novske danas je potresao Hrvatsku. Muškarac je na smrt izbo svoju suprugu u njenom butiku i pobjegao, a prije nego što ga je policija uhvatila, oduzeo si je život.

O cijelom slučaju u kojem je stradala 39-godišnjakinja od strane 54-godišnjaka, izjavu za medije dala je Sanja Jagušt, zamjenica sisačke županijske državne odvjetnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Obavljen je i očevid na mjestu gdje se osumnjičeni udaljio i utvrđeno je da si je oduzeo život", započela je Jagušt te dodala:

Image
sustav zakazuje? /

Muškarac ubio suprugu u njezinom butiku u Novskoj, imao zabranu prilaska. Nakon zločina si oduzeo život

Image
sustav zakazuje? /

Muškarac ubio suprugu u njezinom butiku u Novskoj, imao zabranu prilaska. Nakon zločina si oduzeo život

"Vezano uz postupanja prema njemu, on je 13. kolovoza 2022. bio ispitan po dežurnom zamjeniku Državnog odvjetnika u Sisku. Po kaznenim i prekršajnim izvacima iz evidencije osumnjičeni je na dan 30. kolovoza 2022. bio neosuđivan", poručila je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon toga objasnila je i što se događalo samo dva tjedna prije ovog stravičnog ubojstva.

"13. kolovoza je bilo prvo postupanje državnog odvjetništva u konkretnom predmetu, prvi put je zaprimljena kaznena prijava žrtve zbog tjelesne ozljede, prijetnje i nametljivog ponašanja. Dežurni zamjenik je procijenio da je umjesto istražnog zatvora zbog ponavljanja djela adekvatna i mjera zabrane približavanja žrtvi i zabrane odnosa s njom. Do danas nije javljeno da je mjera kršena", rekla je zamjenica, a na pitanje je li počinitelj ranije činio slična kaznena djela, odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemam tih informacija. Prema izvatku iz kaznene evidencije vodi se kao neosuđivan, ali prema informacijama u medijima i provjerom u upisnike utvrđeno je da je 1999. proglašen krivim zbog teške tjelesne ozljede sa smrtnom posljedicom na kaznu zatvora od tri godinu. Međutim sukladno zakonskim odredbama, za njega je nastupila rehabilitacija pa se vodi kao neosuđivan", poručila je.

Upitana zašto mjera ipak nije bila stroža s obzirom na to da je prijavljen za tri kaznena djela, Sanja Jagušt je rekla: "Za svako od tih kaznenih djela moguće je odrediti mjere opreza umjesto istražnog zatvora. Zamjenik je temeljem podataka i činjenica odlučio da će s obzirom na sve mjera biti dovoljna."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo