neki su na kisiku / U bolnicu primili i djevojčicu iz Tuheljskih toplica: 'Dobro je, ali uplašena'. Među pacijentima i stranci

Image
Foto: Luka Stanzl/Pixsell

Nekoliko pacijenata već je bolje te će ih tijekom večeri otpustiti iz bolnice. Svi imali simptome udisanja dima sa spojem klora

19.8.2022.
22:45
Luka Stanzl/Pixsell
VOYO logo

U Općoj bolnici Zabok tijekom večeri zaprimili su sveukupno 15-ero gostiju iz Tuheljskih toplica, među njima je i djevojčica, koji su imali zdravstvene tegobe zbog vjerojatno curenja spoja na bazi klora.

"Djevojčica je dobro, primljena je na pedijatriju, imala je manjih tegoba i više je uplašena, zadržali smo je radi predostrožnosti", potvrdio nam je ravnatelj bolnice Tihomir Vančina. Kaže kako su muškarca s nešto većim tegobama zadržali na jedinici intenzivnog liječenja, ali da se i njemu stanje popravilo, a petero ih prima kisik na drugom odjelu no i njima je bolje te nitko nije životno ugrožen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Među njima su i stranci iz Slovenije, Italije i Nizozemske. No već njih pet otpustit ćemo tijekom večeri kući", kaže nam ravnatelj. Doznajemo da je još dvoje ljudi s vjerojatno slabijim simptomima upućeno na zagrebački Sveti Duh. Naš sugovornik kaže da su zaprimili pacijente sa simptomima koji ukazuju na udisanje oblaka s klorom koji je izazvao dišne probleme te imali su kožnih problema.

Image
drama na bazenima /

Posjetitelj Tuheljskih toplica: 'Žena je povraćala, zaposlenik je drugom zaposleniku vikao: Bježi van, curi!'

Image
drama na bazenima /

Posjetitelj Tuheljskih toplica: 'Žena je povraćala, zaposlenik je drugom zaposleniku vikao: Bježi van, curi!'

Podsjetimo, večeras je nešto iza 18 sati evakuiran hotel i bazeni Tuheljskih toplica, a prema riječima direktora kompleksa Vasje Čretnika vanjski dostavljač kemikalija dostavio je natrijev hipoklorid koji se koristi za obradu bazenske vode te ga skladište u strojarnici bazena. "Prilikom dostave dostavljač je greškom usipao kiselinu PH-(minus) te je u trenutku došlo do kemijske reakcije u zraku koja se počela širiti prostorijama prema saunama i wellness centru. Moramo napomenuti kako situacija nema nikakve veze s bazenskom vodom. Voditelj tehničkog odjela bio je na mjestu nesreće u svega nekoliko minuta te je zajedno s ostalim djelatnicima preventivno postupio u skladu sa svim protokolima", rekao je Čretnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policija krapinsko-zagorska potvrdila nam je da očevid u tijeku te će se nakon njega znati točan uzrok. Naš čitatelj svjedočio je evakuaciji, i sam je s obitelji i prijateljima bio na bazenima kad je u trenutku nastala kaotična situacija. Rekao nam je da je vidio gospođu kako povraća, da je jednom muškarcu pozlilo na parkiralištu te da ga je odvezla Hitna pomoć, a da je osobno razgovarao sa zaposlenikom u monduri koji je rekao da 'ništa ne curi', da bi u tom trenutku naišao drugi zaposlenik i vikao da 'bježi van, da curi'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo