Tko razara obitelj? / Učite strane jezike i bježite - poručuje pravobraniteljica za djecu, a biskup Košić s oltara: 'Sotona u medijima razara obitelj'

Skandalozni Nacrt prijedloga novog Obiteljskog zakona s ponižavajućom definicijom obitelji, jučer je naglo povučen iz javne rasprave, a ministrica iz javnosti

29.9.2017.
19:10
VOYO logo

Povlači se i pravobraniteljica za djecu koja poziva djecu da nauče strane jezike i pobjegnu odavde. Čemu ovakva oštra kritika društva?

Na noge je digao javnost, izazvao buru rekacija i negodovanja, a onda brzinom munje nestao. Nacrt prijedloga povučen je na doradu, a ministrica iz javnosti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer je rečeno sve o tome, Obiteljski zakon ide u doradu i toliko o tome. Bit ćete informirani na vrijeme hoće li se mijenjati radna skupina. Ministrica nije došla zbog obaveza", kazala je Marija Pletikosa, državna tajnica za demografiju.

Na meti kritika našao se i članak 4. spornog zakona koji kaže da su roditelji dužni djecu odgajati - domoljubno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Roditelji imaju dužnost i pravo odgajati dijete kao slobodnu, moralnu, miroljubivu, domoljubnu, marljivu, osjećajnu i odgovornu osobu...", stajalo je u prijedlogu zakona.

Da je zakon otišao u krivom smjeru, smatra i pravobraniteljica za djecu, koja napušta tu funkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Učite strane jezike i odite iz Hrvatske. Neki odlučuju ostati i boriti se protiv ovakvih rješenja, međutim vi morate znati da se nekim obiteljima i djeci teško boriti kad nemate za kruh", ističe Ivana Milas Klarić, pravobraniteljica za djecu.

Prijedlog novog zakona izradila je radna skupina koju dijelom čine članovi okupljeni oko udruge u Ime obitelji. Hoće li se članstvo skupine mijenjati, još se ne zna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dakle, postoje ozbiljni problemi s tom skupinom i načinom na koji je sastavljen i mislimo da ovakva radna skupina ne može napraviti nikakav bolji prijedlog", smatra Bojan Glavašević (SDP), saborski zastupnik.

Novih prijedloga i ideja Vlada ima puno. Međutim, dio je već propao. Odustali su od poreza na nekretnine i stare automobile, onda se Kujundžić dosjetio poreza na luksuz i ponovno uznemirio javnost... Zato je jučer Plenković promijenio proceduru. Ideje njegovih ministara prvo idu na njegov stol, a tek onda u javnost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Biskup Košić s oltara: 'Sotona u medijima razara obitelj'

Sotona razara hrvatsku obitelj, a Domovinski rat još traje, poručio je sisački biskup Vlado Košić, služeći misu povodom Svetog Mihovila, zaštitnika Šibenika nakon procesije za Dan grada. Biskup Košić okomio se na opet na medije optuživši ih za cenzuru i odabir gostiju koji ne žele mir nego neprestano optužuju za izmišljene zločine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo