SKUPILI 40 POTPISA / Udružena oporba krenula u rušenje ministra Ćorića: 'Mnogi su morali otići pa će i on...'

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Oporba traži opoziv ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića

6.11.2020.
10:57
Patrik Macek/PIXSELL
VOYO logo

"Mnogi su morali otići, tako će morati otići i Ćorić", kazala je SDP-ova zastupnica Mirela Ahmetović na predstavljanju prijedloga za opoziv ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića za koje je udružena oporba skupila 40 potpisa zastupnika. 

Na konferenciji za medije kazala je da "nema jače afere u Hrvatskoj u koju nije umočen Ćorić" pa je nabrojila afere kao što su "Vjetroelektrane", imenovanje Slavice u nacionalnom parku, činjenicu da je potpisao memorandum između Janafa i Ine o transportu nafte u Mađarsku pa da Kluba Dragana Kovačevića i njegova imenovanja na čelu Janafa. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Korupcija ima samo jedno ime - HDZ"

"Zajednički cilj je razotkrivanje korupcije koja ima samo jedno ime, a to je HDZ", kazala je zastupnica zeleno-lijeve koalicije Sandra Benčić. Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a je, pak, kazala da premijer Andrej Plenković mora objasniti zašto "brani Ćorića i njegove nepodopštine". 

"Ako hoda i izgleda kao patka, onda je patka. Ako se netko druži s ljudima koji su u koruptivnim radnjama i one su česte, onda je i taj duboko u tome", rekao je saborski zastupnik Fokusa Dario Zurovec

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Što se okoliša i otpada tiče, mi smo dotakli dno. I to bi bio razlog za ostavku", dodao je Zurovec.  

Zastupnik iz redova Suverenista Hrvoje Zekanović komentirao je slučaj "Vjetroelektrane" i kazao da se milijarde kuna poklanjaju stranim investitorima dok se ne stimuliraju solari.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo