SKUPILI 40 POTPISA

Udružena oporba krenula u rušenje ministra Ćorića: 'Mnogi su morali otići pa će i on...'

Oporba traži opoziv ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića

Image
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Adrian De Vrgna, Vijesti.hr/ 6.11.2020. u 10:57

"Mnogi su morali otići, tako će morati otići i Ćorić", kazala je SDP-ova zastupnica Mirela Ahmetović na predstavljanju prijedloga za opoziv ministra gospodarstva i održivog razvoja Tomislava Ćorića za koje je udružena oporba skupila 40 potpisa zastupnika. 

Na konferenciji za medije kazala je da "nema jače afere u Hrvatskoj u koju nije umočen Ćorić" pa je nabrojila afere kao što su "Vjetroelektrane", imenovanje Slavice u nacionalnom parku, činjenicu da je potpisao memorandum između Janafa i Ine o transportu nafte u Mađarsku pa da Kluba Dragana Kovačevića i njegova imenovanja na čelu Janafa. 

"Korupcija ima samo jedno ime - HDZ"

"Zajednički cilj je razotkrivanje korupcije koja ima samo jedno ime, a to je HDZ", kazala je zastupnica zeleno-lijeve koalicije Sandra Benčić. Anka Mrak Taritaš iz GLAS-a je, pak, kazala da premijer Andrej Plenković mora objasniti zašto "brani Ćorića i njegove nepodopštine". 

"Ako hoda i izgleda kao patka, onda je patka. Ako se netko druži s ljudima koji su u koruptivnim radnjama i one su česte, onda je i taj duboko u tome", rekao je saborski zastupnik Fokusa Dario Zurovec

"Što se okoliša i otpada tiče, mi smo dotakli dno. I to bi bio razlog za ostavku", dodao je Zurovec.  

Zastupnik iz redova Suverenista Hrvoje Zekanović komentirao je slučaj "Vjetroelektrane" i kazao da se milijarde kuna poklanjaju stranim investitorima dok se ne stimuliraju solari.  

Upravo se čita

Image
'ŠOKIRAN SAM'

Šef Odjela za sudsku medicinu KBC-a Split o obdukciji Matijanića: 'Šokiran sam! Bojim se da nije pravovaljana'

Adrian De Vrgna, Vijesti.hr/ 6.11.2020. u 10:57

Više s weba

Pročitajte još

Image
ŠIBENSKO KUPALIŠTE JADRIJA

Najmanje vikendice na Jadranu: Nemaju ni struju ni tekuću vodu, ali u 6 kvadrata stane sve što kupačima treba

Više s weba