skandal trese carinu / Uhitili šefa carine na Bajakovu i člana antikoruptivnog vijeća. Sumnjaju da su krali zaplijenjene stvari?

Image
Foto: Davor Javorović/Pixsell

Uhićen je i njegov pomoćnik te dva domara. Iz Carine navode: 'Okolnost da su se rukovodeći službenici odali krajnje besprizornom postupanju... zaslužuje najoštriju osudu'

21.3.2022.
13:52
Davor Javorović/Pixsell
VOYO logo

Iz Carinske uprave potvrdili su da je uhićen Anđelko Bare, predstojnika Graničnog carinskog ureda Bajakovo i njegov pomoćnik koje povezuju s krađama iz carinskih skladišta.

Kako donosi Telegram, postupak je pokrenut i protiv dvojice domara. Bare je inače bio član antikoruptivnog povjerenstva Područnog carinskog ureda Osijek koje je dio antikoruptivnog vijeća na razini Carinske uprave osnovano prije nešto više od mjesec dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carina ne otkriva za koja su kaznena djela Bare i ostali osumnjičeni, jer akciju u kojoj su uhićeni koordinira USKOK. Bare i njegov pomoćnik suspendirani do okončanja disciplinskog postupka.

"S obzirom na to da je iz dosad utvrđenih okolnosti slučaja razvidno postojanje osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela s obilježjem korupcije, odnosno eklatantnog nezakonitog postupanja rukovodećih carinskih službenika čija je temeljna dužnost, između ostalih, i suzbijanje korupcije, ovime je nanesena trajna šteta ugledu carinske službe", poručuju iz Carinske uprave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
na dionici državne ceste broj 8 /

Teška prometna nesreća kod Karlobaga: Smrtno stradao 33-godišnji vozač motocikla iz Zadra

Image
na dionici državne ceste broj 8 /

Teška prometna nesreća kod Karlobaga: Smrtno stradao 33-godišnji vozač motocikla iz Zadra

Nastavljaju: "Sama okolnost da su se upravo rukovodeći službenici odali krajnje besprizornom postupanju, koje ne može imati bilo kakvo opravdanje, ukazuje na grubu povredu svih etičkih standarda i skandaloznu koruptivnu praksu koja zaslužuje najoštriju osudu."

Prema pisanju Telegrama, Bare i ostali osumnjičeni krali su robu iz carinskog skladišta u kojem je roba koja se privremeno oduzima na carini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja velika krađa iz carinskog ureda bila je 2020. godine kada je nestalo 14,5 tona duhana, odnosno čak čitavi kamion u kojem je duhan bio. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo