nema mu ravnog / Upoznajte najboljeg hrvatskog vojnika: Pero Bartović odnio pobjedu drugu godinu u nizu

Image
Foto: RTL

Pero Bertović najspremniji je pripadnik Oružanih snaga. Drugu godinu za redom i to na svoj rođendan, pokazao je to na vježbi u Slunju u konkurenciji od više od 150 natjecatelja, među kojima su bile i dvije vojnikinje. Na stazi dugoj 40 kilometara najteža im je bila orijentacija.

21.5.2015.
18:29
RTL
VOYO logo

Domovini vjeran stiže na cilj. Stožerni narednik Pero Bertović rođen je za pobjede. Drugu godinu zaredom, na svoj rođendan, najspremniji je pripadnik Oružanih snaga.

"Nisam se ovome nadao iskreno, konkurencija je bila barem duplo teža neko prošle godine", rekao je Pero. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do cilja mu je trebalo nešto više od osam sati. 41-godišnji Slunjanin iza sebe je ostavio mnogo mlađe kolege.

"Utrka je bila vrlo teška i mnogo duža nego prošle godine, s time da ju je ove godine otežala i kiša", izjavio je drugoplasirani Zvonimir Tadejević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više od 150 vojnika na nogama je od ranog jutra. Na stazi dugoj 40 kilometara s 20 kilograma opreme na leđima provjeravale su se njihove vojničke vještine.

Pucanje iz raketnog bacača, prelazak rijeke kajakom, spuštanje užetom, sve je dio njihove dnevne rutine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vježbu je otežavala kiša, ali vojnici su pokazali spremnost i u ovakvim uvjetima.

"Ponosan sam na ove vojnike. Pokazali su da su spremni i da svoje vještine, ako je potrebno, mogu pokazati i u slučaju poplava i požara, pa čak i do Kosova i Afganistana", rekao je general Drago Lovrić. 

Za natjecanje u Slunju prijavila su se i 34 pripadnika stranih oružanih snaga.

"Vaši dečki su doista jaka konkurencija, odlično su pripremljeni. Nadam se da će svi sudionici stići do kraja", pun je pohvala bio Johaness Vasold, narednik iz Austrije

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruki pobjednik na vježbu se prijavljivati, kaže, više neće. Prilika da se na njegovo mjesto uspne netko drugi je za godinu dana.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo