U HDZ-U OD MLADIH DANA / Upoznajte novog ministra rada koji je u Saboru zazivao svetog Josipa. Direkt u Novskoj razgovarao s Piletićem

Vodi najzapadniji grad Slavonije s 13 i pol tisuća stanovnika, a sada bi iz gradonačelničke - Marin Piletić trebao zasjesti u ministarsku fotelju

26.4.2022.
22:25
VOYO logo

Sada će svi znati njegovo ime jer Davor Filipović bit će novi ministar gospodarstva i održivog razvoja. Sjećate ga se, to je čovjek koji bi postao gradonačelnik Zagreba da ga u Direktu nismo namjerno i zlonamjerno nazvali Vinko i time mu uništili reputaciju.

Dakle u petak će Vlada Andreja Plenkovića dobiti tri nova lica - ne sedam kako se nagađalo - nego tri. Odlaze Tomislav Ćorić, Josip Aladrović i Boris MIlošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto njega potpredsjednica Vlade bit će SDSS ova Anja Šimpraga, a danas smo doznali i da će ministar rada biti Marin Piletić. Dosadašnji gradonačelnik Novske, koji je lani, kad je prisezao u Saboru, uz priežem, svojevoljno dodao riječi: 'Tako mi bog pomogao, i sveti josip'. Pa objasnio da je to zato jer je sveti Josip zaštitnik sabora.

Image
ODLAZE TROJICA? /

Rekonstrukciji Vlade naziru se obrisi: Doznajemo tko će mijenjati Aladrovića, Ćorića i Miloševića

Image
ODLAZE TROJICA? /

Rekonstrukciji Vlade naziru se obrisi: Doznajemo tko će mijenjati Aladrovića, Ćorića i Miloševića

Vodi najzapadniji grad Slavonije s 13 i pol tisuća stanovnika, a sada bi iz gradonačelničke - Marin Piletić trebao zasjesti u ministarsku fotelju. Evo što kaže za RTL Direkt. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gdje idem? Prvo je pitanje. Što se svega toga tiče, ove spekulacije će razriješiti predsjednik Vlade Andrej Plenković kada odluči izaći sa svojim imenima za rekonstrukciju Vlade ", rekao je Marin Piletić (HDZ), gradonačelnik Novske.

A s njim se, kaže, posljednji put čuo prije dva tjedna na Danu Požeško-slavonske županije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje bi li volio biti ministar odgovorio je: 

"Pa dosad nisam imao takvih ambicija, niti strasti da bih tako nešto volio. Bilo koja dužnost na koju mi političari pristajemo ili se kandidiramo mora u mojim očima imati dva osnovna elementa - jedno je cilj, a drugo je tim", rekao je Piletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svoj tim na čelu Novske vodi posljednjih pet godina, a su sugrađani za njega - puni riječi hvale. Odlazi iz gradske uprave, ali ponosan na dosadašnja postignuća.

"Uz dva poduzetnička inkubatora, Novska je definitivno prepoznata nacionalno kao sredina otvorena za digitalne tehnologije, to želimo promovirati, mladi nam se iz čitave Hrvatske doseljavaju", kazao je Piletić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je učitelj, u HDZ-u od mladih dana, a osim što je gradonačelnik Piletić je uz zahvalu Bogu prisegnuo kao saborski zastupnik. A u božju pomoć uzda se i dalje. 

Na pitanje brine li ga to što bi mogla isplivati neka afera s obzirom na to da će kao ministar biti pod povećalom javnosti, odgovorio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa ako i ispliva, ponavljam, vi ćete izvijestiti hrvatsku javnost, ako sam bilo što krivo učinio - snosit ću odgovornost. Mislim da sve što sam dosad radio, da sam činio pošteno, u skladu sa svojim kućnim odgojem kojeg su mi usadili roditelji i kojeg želim prenijeti na svoju djecu".

I dok je ostatku Hrvatske Marin Piletić malo poznat - Davora Filipovića svi znaju. Ili bar tako misle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Davor Filipović je general i predsjednik Udruge Gojko Šušak, mislim ", rekao je Juro Martić iz Zagreba.

"Davor Filipović? Ha, ne znam. Jel to ovaj Ministarstvo obrane ", pita Marijo Žučić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedan od HDZ-ovaca, ali onak mi baš nije nekakav", rekla je Gordana iz Zagreba.

"Filipović, to je dovoljno. Ostavit će veliki trag pa će svi znati bolje prije nego što krene", rekao je Berislav Andrun iz Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Trag je, bome, ostavio, ali svojim bizarnim izjavama. Poput one za RTL Direkt da bi izgradio tvornicu koja bi proizvodila i cjepiva protiv raka. Pa unatoč tome - premijer ga uvijek branio. 

"Taj hype koji se stvorio oko Možemo i Tomaševića uoči izbora gdje se išlo nemilosrdno razarati kandidata poput Davora Filipovića koji je space shuttle za sve njih sve skupa", rekao je premijer u listopadu prošle godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I sada bi taj space shuttle trebao preuzeti resor gospodarstva, u kojem, po pisanju Nacionala, Filipović i prije primopredaje - već danima drži sastanke. 

A uz Piletića i Filipovića, u Vladu umjesto potpredsjednika Borisa Miloševića dolazi mlada, ali politička iskusna SDSS-ovka Anja Šimpraga. Šimpraga je upravo u Saboru 2020. zamijenila Miloševića i održala srčani govor o svom iskustvu Oluje, kao djevojčica kolone. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tog augusta 1995. imala sam tačno osam godina. Najednom i nebo je promijenilo boju. S ruksakom kupljenim za drugi razred osnovne škole, bila sam spremna za put. Put koji nije imao ime. Put koji je vodio tko zna gdje“, rekla je Šimpraga u srpnju 2020. godine.

A onda se javila uspuhana Karolina Vidović Krišto..

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U Hrvatskoj i u Hrvatskom saboru službeni jezik je hrvatski. Nije tačno nego točno, nije četvrti august, nego četvrti kolovoza. Trčala sam uz stepenice, pa sam malo zadihana", rekla je Karolina Vidović Krišto.

A u petak 29. travnja - Sabor bi trebao potvrditi troje novih ministara, pod uvjetom da već sutra u Banskim dvorima premijer za njih dobije blagoslov svojih koalicijskih partnera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo