na temelju kaznene prijave / USKOK provodi istragu protiv policajaca jer nisu kaznili prometne prekršitelje

Image

Jedan od okrivljenih je nazvao policajca koji je zatražio da se obustavi daljnje postupanje

10.1.2017.
19:04
VOYO logo

USKOK je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave varaždinske, donio rješenje o provođenju istrage protiv četvorice hrvatskih državljana, od kojih su trojica policajci, zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, trgovanja utjecajem te poticanja na trgovanje utjecajem, objavljeno je danas.

Kako navodi USKOK, osnovano se sumnja da su prvo- i drugookrivljeni policijski službenici PU varaždinske, raspoređeni u sastav Mobilnog tima prometne policije, 30. srpnja 2016., nakon što su tijekom kontrole prometa zaustavili osobni automobil i ustanovili da njime upravlja osoba pod utjecajem alkohola, postupili suprotno zakonskim odredbama. Naime, s obzirom na to da se radilo o poznaniku prvookrivljenog, vozača su zbog počinjenja prekršaja samo usmeno upozorili, bez izricanja novčane kazne od najmanje 3.000,00 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od najmanje tri mjeseca, a što su bili dužni učiniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadalje, nakon što su tijekom kontrole prometa prvo- i drugookrivljeni 14. rujna 2016. zaustavili četvrtookrivljenog zbog sumnje da upravlja osobnim automobilom pod utjecajem alkohola, četvrtookrivljeni je nazvao trećeokrivljenog policijskog službenika za metodologiju rada i sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske koji je potom, koristeći svoj položaj i utjecaj više pozicioniranog policijskog službenika, nazvao drugookrivljenog i od njega zatražio da prema četvrtookrivljenom obustave daljnje postupanje, što su prvo- i drugo okrivljeni, postupajući suprotno zakonskim odredbama, učinili te su počinitelju prekršaja izrekli samo mandatnu kaznu od 250,00 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo