CRVENO UPOZORENJE / Ušli smo u novi toplinski val: trajat će najmanje tjedan dana, a vrhunac je za vikend

Toplinski val u kojem se nalazimo može biti vrlo opasan za zdravlje, zbog čega je na snazi najviši stupanj upozorenja. Najtoplije je na moru gdje temperature dosežu gotovo 40 stupnjeva. Vozači koji se spremaju na put trebali bi kretati rano ujutro ili pak noću.

7.8.2015.
19:14
VOYO logo

U samo 5 minuta na splitskoj Rivi živa na termometru dosegla je 48 Celzijevih stupnjeva!

Val vrućine traje već nekoliko dana, a temperature rastu iz dana u dan. A na jugu su i tropske noći jer se temperatura već dva dana ne spušta ispod 30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pronalazak osvježenja u moru koje je zagrijano na 28 stupnjeva, a u narednim danima očekuje se temperatura i od 30 Celzijevih stupnjeva, i nije najbolji izbor. 

Meteoalarm je izdao crveno upozorenje -  ne izlaziti iz domova ukoliko nije prijeko potrebno, ali i nositi što laganiju odjeću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Temperature će biti vrlo visoke, kako za vikend, tako i u novom tjednu. Najtoplije će biti na moru, gotovo 40, dok će kopno grijati tek koji stupanj manje", rekla je meteorologinja RTL-a TeaBlažević

Uoči gužvi koje se očekuju na cestama tijekom predstojećeg vikenda, na ljetnoj žegi vozači moraju biti posebno oprezni.

"Na veliku vrućinu ne smije se sjediti opušteno, djeca se ne smiju igrati i biti ne vezana jer to može biti opasno, ali i kada su djeca u pitanju to je dodatan razlog da se s vremena na vrijeme odmori i opusti i krene dalje", rekao je prometni stručnjak Željko Marušić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pijte i dovoljno tekućine, što će vam pomoći ostati budnima i povećati udobnost na putu, a i razmislite o vožnji noću kada je ipak za koji stupanj niža temperatura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo

Još iz rubrike