Ovo još nismo vidjeli / UŽIVO iz automobila! Ministrica Divjak upalila kameru pa pojasnila što čeka učenike

Image
Foto: Facebook

Ministrica Divjak je na inovativan način javnosti poslala jasnu poruku i to iz automobila

6.11.2019.
12:10
Facebook
VOYO logo

Devetnaesti je dan štrajka zaposlenih u osnovnim i srednjim školama. Štrajka se u cijeloj Hrvatskoj, a učitelji i nastavnici održavaju i prosvjed na zagrebačkom Markovu trgu pod nazivom "6.11. za 6,11 posto".

Učenici zbog štrajka već gube 5., a neke škole i 6. dan nastave. Iz Ministarstva znanosti i obrazovanja objasnili su kako će se propušteni dani nastave odrađivati. Ispred Vlade je kratko ovu odluku komentirala i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak, a kasnije je odlučila detaljnije pojasniti načine na koje će se propuštena nastava nadoknaditi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očito zbog prenatrpanog rasporeda oko Škole za život, ministrica je na inovativan način javnosti poslala jasnu poruku i to iz automobila. Divjak je tako sa zadnjeg sjedišta auta pojasnila odluku o nadoknadi nastave. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Poslala sam uputu školama kako nadokanditi nastavu koja je izgubljena dosadašnjim štrajkom i koja će se izgubiti zbog štrajka u narednim danima", kazala je ministrica Divjak u LIVE prijenosu na Facebooku. 

Potom je pojasnila kako su školama dane četiri mogućnosti nadoknade. To su: škole trebaju iskoristiti sve nenastavne dane koje imaju isplanirane do kraja školske godine kao nastavne te održati nadoknadu. Prema tom modelu bi odradili dva, odnosno maksimalno tri izgubljena dana. Drugo, ministrica predlaže nadoknadu nastave subotom, a dodaje kako se kombinacijom ova dva modela može nadoknaditi svih šest dana koje su učenici izgubili dosadašnjim štrajkom u školama. Sljedeća opcija je nadoknada za vrijeme neradnih dana poput praznika i zadnja opcija je produljenje školske godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što je još poručila, pogledajte u VIDEU. Detaljne planove Ministarstva pročitajte OVDJE!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo