u Plitvicama / Milanović o Puljkovoj ostavci: 'Nije kukavica! To je prava odluka. Uvjeren sam da je procijenio da je to dobro'

Predsjednik Republike Hrvatske položio je vijenac ispred Spomen obilježja Josipu Joviću u prigodi obilježavanja 31. obljetnice akcije 'Plitvice'

31.3.2022.
13:00
VOYO logo

Predsjednik Republike Hrvatske i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Zoran Milanović položio je vijenac ispred Spomen obilježja Josipu Joviću, prvom hrvatskom redarstveniku poginulom u Domovinskom ratu, u prigodi obilježavanja 31. obljetnice akcije "Plitvice".

Milanović je jučer sudjelovao na obilježavanju 30. godišnjice pogibije Mire Kukina i desetorice branitelja u Domovinskom ratu u općini Pakoštane. Tamo je otkrio spomen-ploču podignutu u čast jedanaestorici poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu te položio vijenac i zapalio svijeću ispred spomen-ploče na brdu Debeljak. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Komentirajući rekonstrukciju Vlade, Milanović je kazao kako ne zna hoće li Davor Božinović biti novi ministar obrane te odlazi li Mario Banožić. S ministrom Božinovićem, koji je također danas bio na Plitvicama, nije razgovarao o političkim potezima. 

Image
na rtl.hr /

Medved čestitao Plenkoviću na rođenju sina: 'Želimo im od srca sve najbolje, našem Andreju i Ani i novom članu Ivanu Plenkoviću'

Image
na rtl.hr /

Medved čestitao Plenkoviću na rođenju sina: 'Želimo im od srca sve najbolje, našem Andreju i Ani i novom članu Ivanu Plenkoviću'

O Ukrajini

Predsjednik je komentirao trenutnu situaciju u Ukrajini i rekao: "Ja od Rusije ne očekujem ništa. To je drugi svijet. Ja imam očekivanja od naših saveznika i onih koji nas štite. To su SAD, najviše od njih. To je ono što me zanima, to je moja familija. U širem smislu, a Rusija to nije".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je da je i ruski napad protiv međunarodnom pravu i da je Ukrajina najveća žrtva, a najmanje Zapad.

"U svakom ratu ima zločina pa i u ovom, ali nema zvijerstava kao kod nas kada je bilo: 'Idu Srbi, bježite Hrvati'", rekao je predsjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jedini način da nekog pobjediš, a Ukrajinci se grčevito bore, kad si ga već napao kao oni, je da ih slomiš", smatra Milanović.

Na pitanje bi li trebalo doći do spajanja Ministarstva branitelja i MORH-a, kazao je kako je to "njihova stvar". Ipak, kaže da ne smatra kako bi Ministarstva branitelja trebalo ukinuti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je sada generacija koja ulazi u predmirovinske godine, to su još aktivni ljudi, o tome ćemo razgovarati možda za 20 godina", kaže.   

Puljakova ostavka i novi izbori u Splitu

Komentirao je Puljkovu ostavku i nove izbore u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je prava odluka. Uvjeren sam da je procijenio da je to za njega dobro, vidjet ćemo. U svakom slučaju, vjerojatno nije funkcionirao u Vijeću. Nije kukavica", smatra predsjednik Milanović.

Milanović je pitao novinare o detaljima oko Puljkovog zamjenika Ivoševića pa komentirao da njegove izjave se mogu smatrati prijetnjom. "Intonacija, kontekst te izjave je višeslojan, skoro nikad prijeteći. Ja to niakd ne govorim. Svako bira svoj stil. Pijetnja je prijetnja", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo