O DORH-u, optužnicama... / Plenković: 'Dva su elementa cijene goriva u koja možemo intervenirati. Moraš biti ekstremno glup...'

Image
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Tijekom jutra, u Zagrebu je ugostio izvršnog potpredsjednika Europske komisije za gospodarstvo u interesu građana Valdisa Dombrovskisa

2.6.2022.
12:49
Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjelovao je na svečanoj sjednici Županijske skupštine u povodu obilježavanja Dana Osječko-baranjske županije, a potom je dao izjavu za medije.

Upitan kako će spriječiti rast cijena goriva kaže kako imaju mjere kojima to čine, a danas će na užem kabinetu raspraviti tu situaciju. "Čut ćemo procjenu ministarstava te ćemo učiniti sve u korist građana", kaže pa dodaje kako su trošarine i marža dva elementa u koja mogu intervenirati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o položaju Njemačke prema BiH, povlači paralelu kako je Hrvatska ta koja pomaže BiH i koja se i dalje zalaže za izmjenu izbornog zakona u toj zemlji. To će, ističe, i nastaviti raditi.

"Nismo u modnom trendu da smo se u godinu, godinu i pol dana sjetili Hrvata u BiH", kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
uvođenje eura /

Plenković o ulasku Hrvatske u eurozonu: 'Konačni tečaj će se utvrditi u srpnju'

Image
uvođenje eura /

Plenković o ulasku Hrvatske u eurozonu: 'Konačni tečaj će se utvrditi u srpnju'

Upitan o optužnicama za hrvatske pilote, kaže kao u takvim temama koje su bitne i važne, radi zaštite nacionalnih interesa i interesa zapovjednika, obavljaju konzultacije s DORH-om jer postoji mogućnost da u svojim kanalima imaju informacije koje su bitne kako bi Vlada zauzela stav.

"Ta mini ili kvazi proširena jurisdikcija je Hrvatskoj neprihvatljiva", govori o potezima Srbije po pitanju optužnica protiv hrvatskih pilota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan oko nastupa glavne državne odvjetnice u Saboru, navodi kako nije gledao saslušanje. "Jasno je da je to bezobzirno huškanje malih oporbenih stranaka i enorman pritisak na DORH koji rade oni. Ono što sam ja vidio da oni govore tamo ne bi pas s maslom prihvatio. Ja to odbacujem. Ta huškačka atmosfera, ljevica će bacati: 'lopovi, korumpirani', krajnja desnica će reći: 'izjadnici' vam je okvir koji se radi od oporbe, Milanovića, medijskih navoda. Mi smo na to navikli, ali narod vidi tko je ozbiljan i odgovoran", govori.

"Moraš biti ekstremno glup da kažeš da postoji pritisak HDZ-a na državno odvjetništvo", zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo