u Baranji / Plenković o oduzimanju vozački: 'Svi će biti zadovoljni, neće biti nasekirani da neće voziti auto'

Zatim je premijer u Okučanima predsjedao 13. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem

13.7.2022.
13:57
VOYO logo

Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio je Općinu Davor gdje se sastao s načelnikom Općine Đurom Anđelkovićem i županom Brodsko-posavske županije Danijelom Marušićem. S premijerom je bila ministrica Nataša Tramišak i ministar Radovan Fuchs.

Zatim je premijer u Okučanima predsjedao 13. sjednicom Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem. Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem osnovan je 8. ožujka 2017. kao savjetodavno tijelo na području koordinacije provedbe i praćenja korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI), instrumenata i programa Europske unije, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru "Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjednici u Okučanima članovima Savjeta predstavljeni su ugovoreni projekti na području Slavonije, Baranje i Srijema.

Nakon sjednice premijer će davati izjave za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brodsko-posavski župan i načelnik općine nabrojali su ostvarene poslove u sklopu projekta. 

"Kroz proteklih šest godina napravili smo kvalitetnu strukturu. 20 milijardi kuna ugovorenih projekta, 12,5 mlrd. isplaćenih", kazao je i premijer. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Raspravljali smo energetskoj krizi. Da Vlada nastavlja kalibrirati s paketima koja će pomagati i kućanstvima i gospodarstvima. Mi ćemo, pripremajući se za jesen, sa nikad manje nezaposlenih, kad smo osigurali ulazak u eurozonu, pred nama je i Schengen, realizacija strukturnih projekta, mi ćemo naravno, naše mjere kalibrirati na način da pomognemo onima kojima je najpotrebnije. Da pokažemo nezamjenjivu ulogu države", rekao je.  

Odgovarao je na pitanja o navodnom pokušaju mijenjanja tri zakona kojima bi se smanjile vojne ovlasti Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mislim da je ministar već objašnjavao. To je tema koja traje dugo. Ideja je da se preciziraju neke odredbe. To nije nikakva tema", dodao je.

Odgovorio je i na pitanje oko oduzimanja vozačkih dozvola na temelju liječničkog nalaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministar Božinović sjeo je s liječnicima. Svi će biti zadovoljni, neće biti nasekirani da neće voziti auto. Ali će dobiti stručni savjet liječnika. Važno je naći balans", kaže premijer.  

"Ovo je vrijeme gdje svi moramo biti skupa. Konstruktivni članovi društva. Ovo je horizontalna kriza i za sada joj nitko ne može predvidjeti trajanje", govorio je o rastućoj inflaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo