buktinje posvuda / Vatrena nedjelja: Gorjelo na šest lokacija, vatrogasci i kanaderi stavili sve pod nadzor

Image
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Gašenje požara otežava vjetar od oko 20 kilometara na sat koji vatru i dim nosi prema zatonskoj cesti

12.8.2018.
18:55
Hrvoje Jelavic/PIXSELL
VOYO logo

Požar kod predjela Dobri Dolac između Zatona i Srime izbio je oko 15.20 sati, javlja Šibenski portal. 

Vatrogasci su u velikom broju izašli na teren, a gašenje je otežavao i vjetar od oko 20 kilometara na sat koji vatru i dim nosi prema zatonskoj cesti. Na požarištu je 40 vatrogasaca iz JVP Šibenik, JVP Vodice, DVD-i Šibenik, Zaton, Vodice, Bilice, Brodarica, Zablaće i Pirovac sa 16 vozila. Požar su gasila i dva kanadera, a na oko osam hektara gori trava, makija i borovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Primili smo dojavu o izbijanju požara prema Srimi i vatrogasci su krenuli na teren. Za sada još nema povratne informacije o veličini požarišta", potvrdili su za Šibenski portal u Županijskom centru 112.

Nije to bio jedini požar danas. Najprije su dva Canadaira CL-415 upućena na spomenuti požar, lokacija Dobri Dolac (Zaton) u Šibensko-kninskoj županiji. U isto vrijeme dva su Airtractora AT-802 angažirana na požarištima Primorski Dolac i Ramljane kod Muća u Splitsko-dalmatinskoj županiji.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najnoviji požar izbio je u Radošiću kod Sinja gdje su upućeni jedan Canadair i jedan Airtractor, te je ovo današnji šesti požar na kojem su angažirane zračne protupožarne snage.

Svi požari su lokalizirani i stavljeni pod ndzor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo