U Novom Jelkovcu / Veseli skup: Predsjednica ponovno pustila glas pa s Plenkovićem zaplesala na Matu Bulića

Uz predsjednicu su pjevali i njezin suprug Jakov, Gordan Jandroković, ali i premijer Andrej Plenković

2.1.2020.
17:58
VOYO logo

Predsjednička kampanja koja, što službeno, što neslužbeno, traje već mjesecima sutra napokon završava. Upravo su zato najzanimljiviji, ali i najvažniji ovi posljednji sati za koje se čuvaju najjače karte i oružje i cilja na birače koji ne pripadaju nikome ili se još nisu odlučili.

HDZ je ovaj put odlično mobilizirao Novi Jelkovec u Sesvetama. Na skup su stigli premijer Andrej Plenković, predsjednik Sabora Gordan Jandroković i brojni ministri. Milijan Brkić dočekan je ovacijama, a na predsjedničin skup došao je i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te bivša europarlamentarka Marijana Petir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvorana u školi u kojoj će se u nedjelju održati glasanje bila je puna, a predsjedničini birači, iako očito ondje u manjini - nisu dopustili da se to vidi. Upravo je ovo mjesto koje drži zagrebački gradonačelnik koji je došao podržati Grabar-Kitarović.

Stručnjak za sesvetske birače vješto je analizirao tamošnji rezultat prvog kruga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam dobio 74 posto, kad spojite Kolindine i Škorine glasove, oni su zajedno dobili 56 posto. Znači nije ona izgubila birače, nego joj je Škoro uzeo pola glasova. Koliko ja znam malo politički mislit", poručio je Bandić.

Image

Veseli skup u Bandićevoj utvrdi: Red pjesme, red plesa pa govora... Dobrog raspoloženja nije manjkalo

Image

Veseli skup u Bandićevoj utvrdi: Red pjesme, red plesa pa govora... Dobrog raspoloženja nije manjkalo

Grabar-Kitarović proglasila pobjedu?!

Upravo je tamo aktualna predsjednica i kandidatkinja za još jedan mandat u drugom krugu Kolinda Grabar-Kitarović ponovno zapjevala veliki hit Mate Bulića. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz predsjednicu su pjevali i njezin suprug Jakov Kitarović, Gordan Jandroković, ali i premijer Andrej Plenković. A baš je s Plenkovićem u jednom trenutku - i zaplesala.

Nakon što je zapjevala s Matom Bulićem, u svojem je govoru zahvalila obitelji, spomenuvši roditelje, za koje je rekla da nisu buržoazija, nego su ustajali u tri ujutro kako bi išli raditi. Također, proglasila je pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Danas, u našem Zagrebu, proglašavam pobjedu na predsjedničkim izborima 2020. godine!", poručila.

Grabar Kitarović jutros je najavila, a onda u zadnji čas i otkazala dolazak u Udrugu invalida koja je dobila nove prilagođene prostorije. Bandić kaže kako nije javila razlog izostanka, no pretpostavljao je da se priprema jer "treba zasući rukave". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kraju skupa Bulić je zapjevao Thompsona.

Zadnji veliki skup

"Očito je da Kolinda Grabar-Kitarović juriša na na glasove Miroslava Škore koji je ovdje dominirao u prvom krugu. Nisu slučajno odabrane Sesvete, nije slučajno odabran Novi Jelkovec. Radilo se o strateškoj odluci. Skup je bio energičan, živopisan, a premijer Plenković u svom govoru nikad žešći. Ovo je zadnji veliki skup prije izborne šutnje. Kako doznajem, predsjednica Grabar-Kitarović sutra neće imati nikakav predizborni događaj. Svaki peti birač dolazi iz zagrebačkog prstena i odluka da skup bude ovdje potvrđuje da je svaki glas bitan. Očito je HDZ ovim skupom odlučio staviti nogu na gas", javio je za RTL Danas iz Novog Jelkovca Boris Mišević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grabar-Kitarović na programu hrvatskog jedinstva očekuje pobjedu

Kandidatkinja za predsjednicu Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović pozvala je u četvrtak poslijepodne s posljednjega predizbornog skupa u zagrebačkom naselju Sesvete okupljene da glasaju za program hrvatskog jedinstva i odmah nakon toga "proglasila"  pobjedu.

"Čestitam vam pobjedničku 2020., godinu boljeg života", kazala je Kolinda Grabar-Kitarović nakon što je izložila svoj program i istaknula da je uvijek branila jedinstvo i dostojanstvo Hrvatske i dobar život njezinih ljudi kao i prava iseljene Hrvatske, a posebno Hrvata u BiH.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Okupimo se kao i 1990. i kao što nas je okupljao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman, a ne na Milanovićevoj podjeli Hrvatske", pozvala je Kolinda Grabar-Kitarović u punoj sportskoj dvorani u krajnjoj istočnoj zagrebačkoj četvrti Jelkovec. U prvim redovima sjedilo je najviše vodstvo HDZ-a i države te vodstvo koalicijskih partnera.

Kako je kazao predsjednik zagrebačkog HDZ-a Andrija Mikulić, Sesvete i Dubrava imaju više od 300.000 stanovnika i utvrda su HDZ-a koja je donijela pobjedu predsjednici prije pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na skupu su bili i predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković, glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, brojni ministri i saborski zastupnici te koalicijski partneri koji podržavaju kandidaturu Kolinde Grabar-Kotarović, zatim predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić i Branko Hrg iz Hrvatske demokršćanske stranke.

"Moj ured je bila cijela Hrvatska, a bit će i dalje", kazala je Grabar-Kitarović i pohvalila se da je tijekom predsjedničkog mandata, u odnosu na svoje prethodnike, uštedjela 15 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nikada neću pomilovati osobu osuđenu za korupciju", izjavila je Grabar-Kitarović.

Zahvalila je stranci na podršci i povjerenju kao i drugim strankama te svim glasačima, a najviše svojim roditeljima koji su tijekom kampanje morali trpjeti svakojake objede. Zahvalila je i obitelji, posebno suprugu Jakovu koji je dobio najveći pljesak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kratkom obraćanju Andrej Plenković je kazao da su svi okupljeni ponosni na Kolindu Grabar-Kitarović jer je dokazala da štiti hrvatske interese, cijeni žrtvu hrvatskih branitelja i poštuje prvoga hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana.

"Izbor u nedjelju je jednostavan jer je protiv nje loš kandidat koji dijelu Hrvatsku i čiji su gospodarski rezultati legitimitet da ne bude izabran“, kazao je  Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na skupu su govorili i član HDZ-a Darinko Bago te Marijana Petir predstavljena kao nestranačka osoba, a u glazbenom dijelu programa nastupio je Mate Bulić.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo