regata Sv. Duje / Veslanje na moru okupilo je 25 sveučilišnih posada: 'Sigurno je najljepša staza za utrku'

Image
Foto: RTL

U teškoj konkurenciji muška posada splitskog sveučilišta stigla je druga

14.5.2022.
21:00
RTL
VOYO logo

Na splitskom Spinutu održana je 20. Međunarodna veslačka regata Sv. Duje. Natjecanje je to između sveučilišnih ekipa. Ove godine okupilo se 25 posada sa 17 sveučilišta. Za neke veslače je potpuna novost veslati na moru, a ne na rijeci. Nije Temza, nego Spinut. No, morska staza očito više odgovara Oxfordu, jer su muška i ženska posada tog sveučilišta odnijeli u Splitu prvo mjesto.

''Očekivali smo da će biti teško pobijediti Cambridge, jer smo se utrkivali prije mjesec dana u Londonu. Znali smo da je i splitsko sveučilište dobro. I sad su pokazala da su bolji nego što smo očekivali. Priuštili su nam dobru utrku i bilo je blizu na kraju'', rekao je Martin Barasko, veslač Sveučilišta Oxford.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Sigurno je najljepša staza za utrku. Definitivno bolja od one na rijeci. Utisak je nevjerojatan. Izuzetan događaj, još osobito ako pobijedite'', kazala je Anja Zehfuss, veslačica Sveučilišta Oxford.

U teškoj konkurenciji muška posada splitskog sveučilišta stigla je druga, a ni ženska nije zaostajala…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Dobra je utrka bila i baš smo sretni da smo dobili Cambridge, jer su bili bahati. Očekivali su pobjedu I tako malo bahati stav, ali dobro je'', izjavio je Niko Morović, veslač Sveučilišta u Splitu.

Image
otkrili ljepote Slavonije /

Do dragocjenog gutljaja veslanjem, bicikliranjem i hodanjem: I RTL-ov reporter u potrazi za skrivenim vinom

Image
otkrili ljepote Slavonije /

Do dragocjenog gutljaja veslanjem, bicikliranjem i hodanjem: I RTL-ov reporter u potrazi za skrivenim vinom

''Moj tim I ja pripremali smo se dosta kratko vremena, ali smo mentalno bile dosta spremne. Nismo se nadale, zapravo nismo očekivale, ali smo se nadale I eto uspjele smo izboriti treće mjesto iza Oxforda I Cambridgea'', rekla je Ivana Hrkač, veslačica Sveučilišta u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dvije pandemijske godine regata se konačno vratila i okupila brojne natjecatelje.

''Imamo veliki broj zemalja, 25 posada i nešto više od 17 sveučilišta na ovogodišnjoj utrci što je činjenica da se pomalo vraćamo na stare brojke'', kazao je Toni Gamulin, organizator Međunarodne veslačke regate sv. Duje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasluženo su se podijelile medalje i pehari, no neki su slavili bez obzira na rezultat. Studenti nekih sveučilišta možda su ostali bez medalja, ali ništa im nije pokvarilo dobro raspoloženje.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo