nastavlja se / VIDEO Dječak danas u školu u Toplicama htio bez maske, ali ga nisu pustili: 'Nije ugodno kada su zaštitari pred vratima'

Policija je svima onima koji nisu roditelji naredila da se maknu iz okruga škole

13.9.2021.
8:25
VOYO logo

Izgleda kako se stanje ispred osnovne škole u Krapinskim Toplicama u koju je, podsjetimo, ušla skupina antivaksera, a onda su se oko cijelog slučaja oglasili ministar obrazovanja Radovan Fuchs, ravnatelj škole, ali je i za RTL jučer župan Željko Kolar rekao kako će danas zaštitari stajati ispred škole da se takve "svinjarije" ne bi ponovno dogodilo.

Image
napad antivaksera /

Zaštitari sutra ispred osnovne u Krapinskim Toplicama, župan: 'Mirno sutra dopeljajte svoju djecu'

Image
napad antivaksera /

Zaštitari sutra ispred osnovne u Krapinskim Toplicama, župan: 'Mirno sutra dopeljajte svoju djecu'

Sve to dogodilo se jer je u toj školi obvezno nošenje maski kako bi se zaštitili i djelatnici ali i učenici od Covida-19.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ipak, danas je jedan dječak došao u školu s roditeljima, bez maske. Nisu ga pustili u školu.

Jedno policijsko vozilo cirkulira oko škole. Na vratima škole stoje dva zaštitara, a u školi su dva policajca u civilu. Ispred škole stoji nekoliko prosvjednika koji sve snimaju mobitelima. Provocirali su RTL-ove novinare, kao i novinare lokalnih medija i govorili im da su "plaćenici". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nitko od prosvjednika, kao ni roditelji ne žele dati izjavu jer smatraju da "mediji iskrivljuju istinu". 

Stigla je i policija oko 9 sati, a svima onima koji nisu roditelji rekli su da se maknu iz okruga škole. Policija je krenula legitimirati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Najveći nam je zadatak osigurati sigurnost djece i svih zaposlenih u školi. I, ono što smo sad mogli smo organizirali  ako će biti nešto potrebno ćemo organizirati. 

Ono što nam je preporuka, organizirali smo zaštitarsku tvrtku koja štiti dva ulaza u šmolu, naravno, pojačano nadziranje naše policije, policijske uprave koja je isto tako se angažirala u ovoj cijeloj situaciji a dalje ćemo vidjeti što i kako. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žalosno je što nam moraju bit zaštitati na ulazima, ali ako je to jedini način da se osigura sigurnost djece i djelatnika u školi, onda će to tako i biti. Nije ugodno i sigurno da nije normalna situacija kad djeca i zaposlenici dolaze u školu a zaštitarska tvrtka i zaštitari su pred vratima, i osjeća se naravno jedna povišena tenzija koliko god se trude svi da to sve bude normalno ali nadam se da će se ta cijela situacija ubrzo razriješiti", rekla je Jasna Petek, zamjenica župana Krapinsko-zagorske županije .

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo