'96 posto reklo je ne' / VIDEO Odlučio im se obratiti nakon mjesec dana: Pogledajte kako su prosvjetari 'otpilili' Plenkovića!

Nezadovoljni obraćanjem premijera prosvjednici su mu pred lice podigli transparent

21.11.2019.
11:58
VOYO logo

Premijer Andrej Plenković izašao je u četvrtak pred članove obrazovnih sindikata koji su prosvjedovali na Markovu trgu i pozvao ih na razgovor i dijalog, no poruke premijera im se nisu svidjele pa su mu odgovorili podizanjem transparenta.

"Ova Vlada u tri godine mandata napravila je više na dizanju politike plaća i mirovina nego mnoge prije nas i da nema nekog nesporazuma - obrazovanje je važno, učenje je važno, učitelji su važni, profesori su važni. Bitno je da vi svi skupa znate da Vlada vodi dijalog, poštujemo pravo na štraj, ali da i vi s obzirom na okolnsti da je plaća veća 12 posto, iduće godine će biti 18,3 posto. Vlada je rekla da će ovo riješiti. Poslao bih poruku svima vama, imamo od roditelja i dijece, treba uzeti sve u obzir. Otvoreni smo za dijalog, pozivam vas na razgovor. Ako je ova Vlada nešto pokazala, to je da je prijatelj i radnika i umirovljenika", rekao je Plenković prosvjednicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nezadovoljni obraćanjem premijera pred lice su mu podigli transparent - "96 posto reklo je NE" te tako odgovorili šutnjom.

Premijer se nakon toga "pozdravio" transparentnom: "Dobro. Hvala vam puno vidimo se", rekao je Plenković transparentu i vratio se u Banske dvore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo