ispred HNB-a / VIDEO Pernara i Živi zid napao proizvođač jagoda jer su besplatno dijelili jagode

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

'Problem nije da mi imamo višak jagoda. Mi imamo problem da u isto vrijeme kada naši proizvođači ne mogu prodavati jagode, šleperima uvozimo jagode'

23.5.2018.
10:52
Dalibor Urukalovic/PIXSELL
VOYO logo

Danas ispred Hrvatske narodne banke u Zagrebu Živi zid dijeli dvije tone jagoda koje su otkupili od domaćih proizvođača.

Nakon što su hrvatski proizvođači jagoda besplatnom podjelom jagoda ukazali na problem jeftinog uvoza, članovi Živog zida odlučili su besplatno dijeliti jagode građanima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Uzgajivač jagoda u RTL Direktu: 'Cijeli dan sam se mučio s berbom, a onda su me Plodine hladno odbile'

"Naša je politička dužnost ukazati na problem nerealnog tečaja. Problem nije da mi imamo višak jagoda. Mi imamo problem da u isto vrijeme kada naši proizvođači ne mogu prodavati jagode, šleperima uvozimo jagode. I tu dolazi do savršene slike besmisla u kojem živimo, a ona je rezultat tečajne politike naše Hrvatske narodne banke koja je uvozne proizvode učinila jeftinijim" rekao je saborski zastupnik Ivan Pernar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihov cilj je, kako kaže Pernar, ukazati na problem i uzrok, a to je pogrešna tečajna politika HNB-a, a i činjenica da treba kunu "odvezati" od eura i ukinuti valutnu klauzula na kredite.

No, ova manifestacija nije prošla bez incidenata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan proizvođač jagoda došao je do njihovog štanda i verbalno napao članove Živog zid zato što besplatno dijele jagode blizu njegovog štanda. 

Vidno uzrujan, proizvođač jagoda, koji za sebe kaže da to radi 20 godina, pitao je Živi zid zašto se nisu obratili njemu i drugima koji imaju štandove u blizini i tako pokušavaju zaraditi, jer ovim postupkom nikome ne pomažu

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pernar mu je odgovorio da on ne može gledati u širinu i da uopće ne razumije zašto dijele baš na ovom mjestu.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo