5.0 PO RICHTERU / VIDEO Pojavila se snimka potresa koji je u nedjelju ujutro probudio BiH. Podrhtavanje osjetili i Dubrovčani zatečeni na Stradunu

Image
Foto: Screenshot

Još je to jedan od aftershockova nakon nešto snažnijeg potresa koji je to područje pogodio u petak kasnije navečer

24.4.2022.
16:21
Screenshot
VOYO logo

U nedjelju u 6 sati i 27 minuta seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jak potres na istom epicentralnom području nedaleko Ljubinja u BiH. Magnituda potresa iznosila je 5.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru VI-VII stupnja EMS ljestvice, izviejstila je Seizmološka služba PMF-a tijekom jutra.

Još je to jedan od aftershockova nakon nešto snažnijeg potresa koji je to područje pogodio u petak kasnije navečer, a i ovaj se osjetio i s hrvatske strane granice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Štoviše, kamera Libertas Televizije zabilježila je potres na dubrovačkom Stradunu, a kako je vidljivo na snimci, građani zatečeni na dubrovačkim ulicama prvo nisu reagirali, no kako je podrhtavanje postajalo jače, i oni su ostali zatečeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjetili smo ga i mi u Dubrovniku, trajao je dulje nego onaj u Stocu prije dva dana. Dobro je ljuljalo", opisala je svoje iskustvo jedna od svjedokinja podrhtavanja.

Podsjetimo, gradonačelnik Stoca Stjepan Bošković kratko nam se javio da je u tom mjestu sve u redu.5.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo