Identične riječi / VIDEO Usporedili smo Lovrenov iskaz iz rujna s Mamićevim 'šalabahterom', i doista - sličnost je ogromna!

Vratili smo se osam mjeseci unazad i 'pročešljali' Lovrenovo svjedočenje u Osijeku

15.5.2018.
11:22
VOYO logo

Jučer je na osječkom Županijskom sudu nastavljeno suđenje Zdravku Mamiću, njegovom bratu Zoranu te Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru, a tijekom suđenja je otkriven jedan veliki propust obrane. 

Naime među dvije vrećice koje je Mamić na prethodnom ročištu donio na sud u ime Dinama pronašao se i papir na kojem se nalaze upute aktualnom nogometašu Liverpoola Dejanu Lovrenu za njegovo svjedočenje, što je jasan dokaz da se Lovrena unaprijed pripremalo za iskazivanje na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je Mamićev odvjetnik Ivan Stanić rekao kako se tu radi o internim bilješkama te je apelirao na sud da izuzme dokumente iz spiska, USKOK je to odbio. Jutarnji list objavio je fotografije listova papira na kojima su bila napisana predviđenja pitanja USKOK-a i odgovori koje je Lovren trebao reći prilikom svog iskaza ukoliko se tijekom svjedočenja suoči s nekim od tih pitanja od strane suda. 

Mi smo se vratili osam mjeseci unazad i 'pročešljali' Lovrenovo svjedočenje u Osijeku i provjerili koliko su Lovrenovi odgovori na predviđena pitanja koja su na sudu doista postavljena slična s 'uputama' koje je dobio, i moramo priznati - sličnost doista postoji, i to velika. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku prilažemo neka od predviđenih pitanja i odgovora koji su bili napisani u Lovrenovom 'šalabahteru'. 

Kada ste potpisali ugovor o profesionalnom igranju s NK Dinamom? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U siječnju 2007. godine sa utvrđenom plaćom od 3.000.00 eura, uz to da sam imao pravo i na određene bonuse. Nakon toga sam bio posuđen NK Interu (2006/2007) gdje sam igrao godinu i pol dana nakon čega sam se vratio u NK Dinamo. 

Kada ste i pod kojim uvjetima potpisali Anex ugovora o profesionalnom igranju? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve poslove vezanje za potpisivanje profesionalnog ugovora i njegovog anexa - pregovore sa NK Dinamom (Zdravkom Mamićem) vodila je (uz mene) moja majka Silva Lovren. Sjećam se da je ona bila već prije potpisivanja profesionalnog ugovora sa Zdravkom Mamićem razgovarala o tome da mi se anexom ugovora dade pravo na 50% transfernog obeštećenja u slučaju mog odlaska u neki drugi klub. 

Meni je teško reći kada sam točno potpisao ugovor sa pravom na 50% posto transfera jer sam od potpisivanja profesionalnog ugovora pa do mog odlaska u Lyon potpisao više anexa ugovora, ali znam (ili čini mi se) da sam aney o 50% transfera potpisao nedugo nakon potpisa profesionalnog ugovora (09.01.2007.) jer je na tome inzistirala moja majka. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moram navesti da je meni inače tada najvažnije bilo da sam ja postao profesionalni igrač NK Dinama, a moja majka je vodila glavnu riječ o financijskim uvjetima, tako da sam ja u suštini potpisivao ono što mi je majka rekla da potpišem, što je i razumljivo jer sam ja imao 17 godina.

Već od prve do pete minute priloženog videa vidimo Lovrenov odogovor na pitanje o potpisivanju spornih anexa, gdje Lovren, sukladno uputama, govori kako je 'sve poslove uz ugovore i anexe vodila njegova majka' te kako je 'njemu najvažnije bilo da je potpisao profesionalni ugovor i postao igrač Dinama' Također napominje i svoju plaću, govodi kako se 'ne sjeća kad je točno potpisao anex, ali da je siguran da je do bilo odmah nakon potpisivanja profesionalnog ugovora' te kako je na tome 'inzistirala njegova majka'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sličnosti je mnogo i nema sumnje kako će otkrivanje ovih spisa izazvati nove rasprave i utjecati na daljni proces suđenja. 

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo