opisao sdp-ovu paranoju / Viktor Gotovac: 'Možemo nas je sveo na nekog tko diže ruku, a u SDP-u postoji dvostruka linija zapovijedanja'

Image
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Naglašava kako je gradski SDP želio dobiti prostor za djelovanje, a svedeni su na pasivnog promatrača

18.9.2022.
10:50
Slavko Midzor/PIXSELL
VOYO logo

Donedavni predsjednik zagrebačkog SDP-a Viktor Gotovac izbačeni je iz stranke i to svega 10 mjeseci nakon što ju je preuzeo. On tvrdi kako su sva njegova postupanja jasna i sukladna uređenju Statuta, te odgovaraju hijerarhiji.

Za Novi list je otkrio kako je ''frustracija bila zadana okvirom odnosa s platformom Možemo''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SDP sveden na pasivnog promatrača

''Odnos SDP-a u gradu i Možemo u gradu gdje je zapravo tim formatom uređenja Gradska organizacija SDP-a svedena isključivo na pasivnog promatrača, nekog tko samo podržava, diže ruku, klima glavom. A da je sve to učinjeno radi jedne plaće, radi jedne osobe koja se od političkog gubitnika željela pretvoriti u političkog pobjednika. A i zbog još nekih osoba koje su se našle u sličnom položaju, u pogledu rada i zapošljavanja'', izjavio je Gotovac.

Pojašnjava kako je iz zagrebačkog SDP-a od početka komunicirano da se ne želi rasprodavati socijaldemokracija za radna mjesta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Mi smo tu bili čvrsti i jasni. A željeli smo imati utjecaj na gradske politike jer smo željeli graditi SDP u smjeru toga da nas građani prepoznaju kao one koji u perspektivi trebaju igrati mnogo važniju ulogu u gradskoj politici nego što imamo danas'', kazao je Gotovac.

Naglašava kako je gradski SDP želio dobiti prostor za djelovanje i tu je ležao temelj frustracije članova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Možemo nas je u velikoj mjeri ignoriralo. Naši prijedlozi, čak i kad bi bili prihvaćeni, bili su samo formalno izvršavani. Tražili smo izvješća, dobili bi s kašnjenjem formalno izvješće da bi gradonačelnik mogao reći da je on nama to isporučio. Ali većina stvari koje smo predlagali bila su zanemarena ili u samo u manjoj mjeri prihvaćana. A stvar je u tome da kada ste partneri odgovornost snosite zajedno'', ispričao je Gotovac.

Image
NAKON TROSATNE RASPRAVE /

SDP izbacio Viktora Gotovca iz stranke

Image
NAKON TROSATNE RASPRAVE /

SDP izbacio Viktora Gotovca iz stranke

Dvostruka linija zapovijedanja u SDP-u

Gotovac je kazao kako mu se čini da je kod glasanja u Skupštini u ponedjeljak bilo posve jasno da su dva člana Kluba SDP-a glasala protivno njegovoj uputi, no kako on nije čovjek koji će odmah ići na sankcije i izbacivanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja nisam čovjek sitnih poteza male duše. Nisam čovjek koji će raditi veliku buru u malom lavoru. To nije moj stil i nikada se ne bih tako ponašao. Sankcija nije moj put. Nikad nikoga ne bih sankcijama disciplinirao'', rekao je bivši predsjednik zagrebačkog SDP-a.

Smatra kako vodstvo stranke ima izvjesnu paranoju od vlastitih gradskih organizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Stekao sam dojam da postoji dvostruka linija zapovijedanja. Stekao sam dojam da se brojne komunikacije odvijaju mimo gradske organizacije iz čega mogu zaključiti da je nekim ili mnogima članovima vodstva nacionalne organizacije SDP-a Možemo! njihova organizacija i suradnik u Gradu Zagrebu. Ja čak mogu razumjeti da vodstva stranaka imaju izvjesnu paranoju od svojih gradskih organizacija'', kazao je Gotovac za Novi list.

I on tako nešto, kaže, nije mogao prihvatiti. Nije mogao dozvoliti da se gradska organizacija svede ''na nebitnost, trice i kučine, medu u cirkusu ili gutača plamena i sablje na seoskom vašaru''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''To nije nešto što ću prihvatiti, nego ću se boriti protiv te evidentne dvostruke linije zapovijedanja'', kazao je Gotovac.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo