bivši vojni kompleks / Vlada donijela odluku o realizaciji velikog turističkog projekta Muzil u Puli

Image
Foto: PIXSELL

Muzil se rasprostire na približno 170 hektara zemljišta na najzapadnijem dijelu pulskog zaljeva i čini središnji dio pulske rivijere

22.10.2015.
11:53
PIXSELL
VOYO logo

Vlada je na sjednici u četvrtak donijela odluku pokretanju postupka za iskazivanje interesa za realizaciju razvojnog projekta Muzil na poluotoku Muzil u Puli, koji bi osim smještajnih turističkih kapaciteta sadržavao i golf igralište, marinu i kulturni centar. 

Temeljem odluke objavio bi se javni poziv investitorima za iskazivanje interesa za projekt kojim se, uz ostalo, planira realizacija turističkog smještaja od oko 2.270 postelja, građevina javne, društvene i poslovne namjene, plažnog kompleksa, golf igrališta s 18 rupa, marine s 380 vezova i kulturnog centra, a predviđena je i mogućnost stanovanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o bivšem vojnom kompleksu Muzil, koji je 2011. predan Agenciji za upravljanje državnom imovinom kao neperspektivna vojna imovina, a vlasnici su Grad Pula i država.

Muzil se rasprostire na približno 170 hektara zemljišta na najzapadnijem dijelu pulskog zaljeva i čini središnji dio pulske rivijere, kazao je ministar turizma Darko Lorencin

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodao je i kako će se posebna pažnja posvetiti zaštiti građevina kojima je utvrđen status kulturnog dobra te zaštiti prirode. Razvojni će se projekt, kazao je Lorencin, ostvariti uspostavom prava građenja i koncesije, što je metodologija koja je usvojena i za projekt Kupari, koji je pred finalizacijom. 

Predsjednik Vlade Zoran Milanović kazao je kako je ovo, nakon Pulske bolnice, još jedan vrlo važan projekt za grad Pulu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dugo smo čekali, ali i ne tako dugo, nije se radilo 20 godina, nego smo to riješili u četiri godine", kazao je Milanović. 

Današnjom odlukom Vlade predviđeno je i imenovanje povjerenstva koje će pratiti realizaciju i Vladi predložiti daljnje korake u postupku realizacije tog razvojnog turističkog projekta, a koje čine ministar i zamjenik ministra nadležnog za turizam, gradonačelnik Pule te središnje tijela nadležnog za upravljanje i raspolaganje državnom imovinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo