unatoč naporima predsjednika RH / Vlada na zatvorenom dijelu sjednice odlučila o tužbama protiv ministra Banožića i Grlića Radmana. Ništa od toga

Image
Foto: PIXSELL

Bez prethodnog odobrenja Vlade, protiv njezina člana ne može se voditi kazneni postupak za vrijeme trajanja mandata

30.6.2022.
16:23
PIXSELL
VOYO logo

Sa zatvorenog dijela sjednice Vlada je u četvrtak predložila Nadzornom odboru HEP-a imenovanje Frane Barbarića za predsjednika, a Petra Sprčića i Tomislava Šambića za članove Uprave, do imenovanja predsjednika i članova putem javnog natječaja, na razdoblje od najduže šest mjeseci.

Na osobni zahtjev razriješena je glavna tajnica Ministarstva poljoprivrede Renata Lozo, s danom 30. lipnja, a državnoj službenici Danieli Sukalić dano je ovlaštenje za obavljanje poslova glavnog tajnika Ministarstva poljoprivrede, s danom 1. srpnja, do provedbe javnog natječaja za imenovanje glavnog tajnika, a najduže do šest mjeseci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razriješene su dosadašnje zamjenice članova Povjerenstva za praćenje provedbe Nacionalnog plana za uključivanje Roma za razdoblje od 2021. do 2027. godine, Ivana Vejić i Tea Peko, a novim zamjenicama članova imenovane su Darija Sinjeri i Silvija Radoš, kao predstavnice Ministarstva vanjskih i europskih poslova i Ministarstva financija.

Image
nove mjere /

Ministar Marić potvrdio! Vlada razmatra uvođenje vaučera za gorivo

Image
nove mjere /

Ministar Marić potvrdio! Vlada razmatra uvođenje vaučera za gorivo

Sukladno odredbi članka 34. Zakona o Vladi Republike Hrvatske, Vlada nije dala odobrenje za vođenje postupka po privatnoj tužbi protiv ministra obrane Marija Banožića, kao ni za vođenje postupka po privatnoj tužbi protiv ministra vanjskih i europskih poslova Gordana Grlića Radmana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Zakonu o Vladi, bez prethodnog odobrenja Vlade, protiv njezina člana ne može se voditi kazneni postupak za vrijeme trajanja mandata zbog kaznenog djela za koje je zapriječena kazna zatvora do pet godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo