mirni prosvjed / Vlada više ne može zaustaviti prosvjed u Vukovaru: Tisuće branitelja potvrdile dolazak

Tisuće članova Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata već je najavilo da će put u Vukovar platiti sami

3.10.2018.
18:56
VOYO logo

Sve više braniteljskih udruga najavljuje masovnih dolazak na mirni prosvjed u Vukovar, 13. listopada. Dvije najutjecajnih i najjače braniteljske udruge, one gardijskih brigada i specijalne policije, potvrđuju dolazak više tisuća članova. No premijer, koji je i danas ponovio da ovakav prosvjed ne podržava uspio je slomiti generale. Nakon poslijepodnevnog sastanka s premijerom, zaključili su, u Vukovar neće ići.

Nakon sat vremena dugog sastanka u Vladi, premijer je očito uspio uvjeriti članove Generalskog zbora da o prosvjedu u Vukovaru zauzmu sličan stav kao i on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatramo da na ovaj način nije produktivno da se alarmira cijela braniteljska populacija i stav je Generalskog zbora da neće ići na prosvjede", izjavio je Pavao Miljavac, predsjednik Hrvatskog generalskog zbora. Tvrde, definitivno jesu za istraživanje ratnih zločina, ali...

"...ali baš da moramo tako veliki skup napraviti to je o tom potom i pitanje je tko to plaća sve!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tisuće članova Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata već je najavilo – put u Vukovar platit će sami. Njima će se 13. listopada u Vukovaru pridružiti i druga najutjecajnija braniteljska skupina, Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi. Najavljen je dolazak udovica branitelja iz Zagreba, ali i cijele zemlje. I zagrebačka HVIDRA potvrdila je dolazak, kao i još brojne druge podružnice. Stiže i Udruga 100 postotnih ratnih invalida Đure Glogoškog, zagrebački branitelji Vukovara. Autobusima, automobilma… 

Nimalo nerealno, tvrde, ne zvuči brojka od 10, pa i više tisuća ljudi. Podršku prosvjedu daju i brojne civilne udruge, među kojima i ona Željke Markić. "Mi pozivamo sve one kojima smeta DORH koji ne radi svoj posao i pod utjecajem je politike da izraze solidarnost sa žrtvama koje susreću na ulici svoje silovatelje ili ubojice članova svojih obitelji zato što DORH ne radi ono što bi trebao", kazala je Željka Markić, U ime obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stići će i brojni saborski zastupnici. "Svakako smatram da moram biti tamo jer sam odande i brojni moji mještani će doći", rekao je Tomislav Panenić (MOST), saborski zastupnik. "I mi osobno kao stranka HRAST pozivamo naše simpatizere i članove, i čak sudjelujemo u organizaciji autobusa za prosvjed u Vukovaru", istaknuo je Hrvoje Zekanović (HRAST).

Masovno okupljanje koje se sprema, premijer ne podržava. Tvrdi, sve se pretvara u politički prosvjed. "Izgledno je s obzirom tko sve javno podržava taj prosvjed, govorim s političkog spektra da će biti i toga, to je nešto drugo, ja mislim da to nije dobro!" smatra premijer Andrej Plenković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica je potvrdila - na prosvjed neće doći. Gradonačelnik Penava danas nije htio davati izjave. Za sutra ujutro najavio je konferenciju za medije svog Savjeta za branitelje.

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo

Još iz rubrike