bilo je i neugodnosti / Voda u Splitu je zadnjih dana toliko mutna da je više ne poslužuju u kafićima. Evo o čemu je riječ...

Image
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

U ugostiteljskim objektima su prestali posluživati vodu, jer je zamućena

2.6.2022.
11:53
Ivo Čagalj/PIXSELL
VOYO logo

Splićani se ovih dana suzdržavaju piti vode iz slavine jer je voda zamućena, uzrok tomu je potop koji se u ponedjeljak sručio na splitsku okolicu. Vodu iz pipe prestali su služiti i u nekim ugostiteljskim objektima što je, piše Slobodna Dalmacija, znalo uzrokovati i neugodne situacije s gostima.

U splitskom "Vodovodi i kanalizaciji" (VIK) izjavili su kako je voda u potpunosti ispravna za korištenje, iako su utvrdili zamućenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovim putem obavještavamo potrošače da je zbog enormnih padalina tijekom ponedjeljka na području Zagore, sliva rijeke Jadro, posljedično došlo do blagog prolaznog zamućenja što je u pojedinim dijelovima vodoopskrbne mreže uzrokovalo manje povećanje parametra zamućenosti. Današnje analize pokazuju da dolazi do smanjivanja parametra zamućenja i da je voda sanitarno ispravna te da nema rizika za zdravlje. Djelatnici Laboratorija za pitke vode Vodovoda i kanalizacije Split kontinuirano prate situaciju te će javnost na vrijeme biti informirana", obznanili su u četvrtak na svojoj web stranici, te danas opet potvrdili kako je voda u Splitu u potpunosti ispravna.

Image
i dalje oprez /

Voda i dalje zamućena na širem splitskom području, cisternama se raznosi voda za građane po kvartovima i okolnim mjestima

Image
i dalje oprez /

Voda i dalje zamućena na širem splitskom području, cisternama se raznosi voda za građane po kvartovima i okolnim mjestima

A kako je voda ispravna ponovili su i danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''I jutros je sve u redu s kvalitetom vode, svi kemijski i mikrobiološki parametri su u potpunosti zadovoljavajući. Kad je u ponedjeljak pala ogromna kiša područjem sliva rijeke Jadro najvjerojatnije je 'prošetao' jedan val pomiješan sa zemljom, koji se dan dva kasnije osjetio ponegdje po mreži, ali je sve bilo u graničnim vrijednostima. Riječ je o situaciji prolaznog karaktera… U dogovoru s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo rečeno je da je voda prihvatljiva za piće i da je sve u redu'', rekao je Ivica Perić, zamjenik tehničkog direktora VIK-a.
Perić je još jednom naglasio kako je jutros kvaliteta vode na svih dvadesetak kontroliranih punktova bila dobra i da nema mjesta panici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo