DIP istražuje / Vode li Kerum i Bandić doista 'kampanju za 0 kuna'?

Izborna kampanja na samom je finišu, i lider vladajućih Zoran Milanović i šef oporbe Tomislav Karamarko rastrčali su se po terenu pomoći svojim kandidatima.

15.5.2013.
17:59
VOYO logo

Državno izborno povjerenstvo ima pune ruke posla: kako smo već jučer izvjestili pojedini kandidati poput Milana Bandića i Željka Keruma tvrde da vode "kampanju za nula kuna". DIP sada istražuje je li takava "besplatna kampanja" za građane najskuplja.

Po prijavi GONG-a Izborno povjerenstvo  istražuje kako se financiraju besplatne kampanje gradonačelnika Splita i Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istina koja stiže dva mjeseca nakon izbora, definitivno je zakašnjela. Zagrebački gradonačelnik stoga samo odmahuje rukom na optužbe GONG-a i protukandidata.

Ako samo radi gradonačelnički posao, a ne kampanju - zašto je uz njega stalno kandidatkinja za dogradonačelnicu Vesna Kusin koja nema veze s gradskom upravom? Priča je prozirna, ali je i pravda za političare prespora da bi je se bojali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez položenih računa- idu po nove mandate.

Šefovi najvećih stranaka u završnici kampanje preuzeli su palicu na terenu. I jedan i drugi apeliraju na birače da ne padaju na jeftine trikove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulozi su veliki, kampanja prljava.
Izborno povjerenstvo u Zadru zabranilo je uvredljiv oglas HDZ-a, a u Osijeku anonimni TV spot protiv HDSSB-a.  Pravobranitlejici stižu pritužbe da se u promidžbi iskorištavaju djeca.

U DIP-u ipak tvrde kampanja nije prljavija nego inače. Još su samo dva dana ostala do  izborne šutnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo