Predsjednica nakon konzultacija / 'Vremena je sve manje, neću nikome dopustiti da se poigrava našom državom!'

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović rekla je da ni ovaj put nitko ne raspolaže dovoljnom potrebnom većinom za mandatara te da će četvrti krug konzultacija održati u utorak, 22. prosinca. 'Hrvatskoj treba odgovornost, razboritost i poniznost. Nadam se da će se ipak u sljedećim danima pronaći dovoljno mudrosti kako bi se što prije oformila Vlada. Vremena je sve manje', rekla je predsjednica

15.12.2015.
17:46
VOYO logo

Image
KONZULTACIJE NA PANTOVČAKU /

Karamarko slavodobitno objavio: 'Ovo je politička borba u kojoj mi pobjeđujemo!'

Image
KONZULTACIJE NA PANTOVČAKU /

Karamarko slavodobitno objavio: 'Ovo je politička borba u kojoj mi pobjeđujemo!'

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović nakon održanog trećeg kruga konzultacija s koalicijama, strankama i izabranim saborskim zastupnicima rekla je da nitko i ovaj put ne raspolaže dovoljnom potrebnom većinom za mandatara. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Konzultacije sam započela jučer zajedničkim sastankom s predstavnicima Domoljubne i koalicije Hrvatska raste koje zajedno imaju 115 mandata. Željela sam učiniti i taj iskorak pokušavajući pronaći dodirne točke između dviju političkih grupacija koje su dobile gotovo 70 posto glasova. Nažalost, pokazalo se da ne postoji prostor za dogovor i u ovom trenutku toliko potrebno zajedništvo", rekla je predsjednica u svom obraćaju. 

"To zajedništvo ne bi značilo jednoumlje, nego prepoznavanje potrebe da našim građanima pokažemo kako imamo snage prevladati razlike za dobrobit države i pokazati odgovornost za rješavanje najtežih pitanja", objasnila je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hrvatskoj treba odgovornost, razboritost i poniznost. Nadam se da će se ipak u sljedećim danima pronaći dovoljno mudrosti kako bi se što prije oformila Vlada. Vremena je sve manje. Neću dopustiti da odugovlačenje proizvede nesagledive negativne posljedice po stabilnost države", poručila je predsjednica.

"Četvrti krug konzultacija ću održati u utorak, 22. prosinca ujutro. Hrvatice i Hrvati, dragi sugrađani, povjerenje koje ste mi ukazali izborom za predsjednicu Republike Hrvatske u potpunosti me obvezuje da u ime sviju vas štitim Ustav i demokratske vrijednosti i zato neću nikome dopustiti da se poigrava našom državom", zaključila je Grabar-Kitarović. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo