BILO JE I VRIJEME / Vremenska prognoza Doriana Ribarića: Za vikend temperature rastu, napokon stižu ljetne vrućine

Image
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Lokalno može pasti malo kiše ili kraći pljusak, češće u petak

23.6.2020.
19:31
Dusko Marusic/PIXSELL
VOYO logo

Nakon uistinu promjenjive, nešto hladnije, a uglavnom i kišovite dvije trećine mjeseca, napokon možemo govoriti o dolasku ljetnih vrućina. Neće još biti sasvim stabilno, ali jača nam utjecaj anticiklone, a za vikend temperature još rastu.

Image
Foto: vijesti.hr
Image
Foto: vijesti.hr

Sredinu tjedna obilježit će obilje sunčanog, suhog i vrlo toplog vremena. Ipak prijepodne će se prolazno naoblačiti na sjevernom Jadranu, osobito u Istri, a poslijepodne nakratko umjerene naoblake može biti i na zapadu unutrašnjosti. No još će u noći i ujutro biti razmjerno vjetrovito. Pod Velebitom i na sjeveru Dalmacije još može biti jakih, lokalno i olujnih udara bure. Sredinom dana bura slabi i okreće na većinom umjeren, a ponegdje na srednjem i južnom Jadranu i pojačan maestral. Temperature tek za stupanj-dva niže nego danas, između 24 i 29 stupnjeva. Ostaje dakle vrlo toplo, na Jadranu često i vruće, a u Istri i na Kvarneru i sparno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: vijesti.hr
Image
Foto: vijesti.hr

Na kopnu idućih dana i dalje dosta sunca, no u četvrtak i petak nešto nestabilnije. Lokalno može pasti malo kiše ili poneki kraćipljusak, češće u petak u središnjim i osobito sjevernim krajevima. Nakon toga još sunčanije, a za vikend kreće prava ljetna žega uza sve toplije noći i dnevne temperature i nekoliko stupnjeva iznad 30.

Image
Foto: vijesti.hr
Image
Foto: vijesti.hr

Na Jadranu većinom sunčano i suho, tek na prijelazu s četvrtka na petak je vrlo rijetko moguć poneki pljusak ponegdje praćengrmljavinom u unutrašnjosti Istre te u riječkom zaleđu. Vjetar u ljetnom režimu, ujutro slab burin, poslijepodne maestral, malo izraženiji potkraj tjedna. Temperature i ovdje rastu, osobito od petka, i dnevna vrućina sve je teže podnošljiva jer će i noći biti sve toplije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve informacije o budućem razvoju vremena donosimo vam svaki dan na RTL-u te na našim Facebook i Instagram stranicama - RTL Vrijeme!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo