RTL na prometnicama / Vrhunac sezone i blagdan Velike Gospe uzrokovali strahovite gužve i nervozu na autocestama

Sredina je osmog mjeseca, a hrvatske ceste su pretrpane. Pojačan promet i nekoliko manjih prometnih nesreća na njima su danas uzrokovale velike kolone

15.8.2015.
18:45
VOYO logo

Usprkos čekanju u kilometarskim kolonama na naplatnoj postaji Lučko, na licima stranih turista iscrtani su smiješak za smiješkom. Odmor na Jadranu očito im je napunio baterije i naoružao ih strpljenjem.

"Nadali smo se da neće biti ovolika gužva, ali to je jednostavno neizbježno, ogroman je broj automobila", rekao je Silat iz Mađarske. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako u manjini, bilo je i onih nezadovoljnih.

"Mislim da su vinjete prava stvar, ovo je potpuno besimsleno, tako da ako netko ovo gleda neka promisli o tome, ovo nije dobro", ogorčen je bio Bane iz Srbije. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gužva je bila na izlazu, ali i na ulazu na autocestu A1. Prometni kolaps se nakon Lučkog nastavio i u smjeru juga Hrvatske, pa je kod tunela sv. Rok u jednom trenutku nastala kolona duga 18 kilometara.

Uobičajene subotnje gužve bile su još veće, zbog manjih prometnih nezgoda ili kvarova automobila. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Strahovite su kolone prema naplati Lučko, i između naplate Lučko i Bosiljeva kolona je u oba smjera. Do kraja dana očekujemo izuzetno pojačan promet, danas je kombinacija blagdana Velike Gospe i nažalost, ima dosta prometnih nezgoda. To uvijek rezultira strahovitim gužvama i popriličnom nervozom", rekla je izvjestiteljica HAK-a Irena Belamarić. 

Nervoze je bilo i na graničnim prijelazima. Kako je subota dan kad putuju većinom stranci, stvarale su se kilometarske kolone i na svim većim prijelazima. Na Macelju se tako na ulaz i izlaz iz Hrvatske čekalo otprilike sat vremena, isto toliko i na Kaštelu, putnici koji su se vrećali preko Plovanije čekali su dva sata na izlaz iz Hrvatske, jednako kao i turisti iz Bosne i Hercegovine koji su kod Metkovića ulazili u Hrvatsku. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Polako, strpljivo, pažljivo treba voziti, opremiti se sa puno vode i negaziranih sokova", dodala je Belamarić. 

A zagrebački autobusni kolodvor ove godine postiže rekordne rezultate. U prvih šest mjeseci prodano je 65 tisuća karata više nego u istom razdoblju lani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Gužva je na cijelom autobusnom kolodvoru, a gužva je koliko čujem i na autoputu, ali idemo polako, stići ćemo", strpljiv je bio Igor iz VIrovitice.

A nakon dugog puta po cestama za sve koji putuju na otoke, ali i one koji se vraćaju s njih – slijedi još gužve i čekanja u gotovo svim trajektnim lukama. Preporuka za sve koji se sutra namjeravaju vratiti s godišnjeg je jasna: 'naoružajte se strpljenjem.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo