'samo radite svoj posao' / Vučić u Pragu novinarki RTL-a rekao da je histerična: 'Ni vi ni vaše rukovodstvo nećete voditi politiku Srbije'

Image
Foto: RTl

Vučić je ironično ponavljao da Hrvatska nije kriva za blokiranje Srbije, već da 'zadnjih 70 godina samo radi svoj posao'

6.10.2022.
13:52
RTl
VOYO logo

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić danas je odgovarao na pitanja novinara dok je ulazio na summit Europske političke zajednice u Pragu, pri čemu se zaiskrilo između njega i novinara iz Hrvatske.

Novinari su ga najprije su ga zamolili da komentira izjave da Hrvatska blokira izvoz ruske nafte u Srbiju putem JANAF-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo dobili informaciju da… Ustvari je ta odluka donijeta mnogo ranije, ali tražili smo da bude derogirana za zapadni Balkan i za Srbiju i u nacrtu je trebalo biti tako. Onda su se naši susjedi pohvalili da su  oni zaslužni za to da nije došlo do derogacije te norme za inače opće uvođenje sankcija za uvoz ruske nafte, čime su neke zemlje EU izuzete, poput Bugarske i Mađarske, a Srbija nije. Hrvatska je radila samo svoj posao koji radi već više decenija, a naše je da nađemo odgovor na to", rekao je Vučić.

Zatim ga je novinarka RTL-a, Dajana Šošić, pitala zbog čega krivit Hrvatsku, a ne Srbiju, što nisu uveli sankcije Rusiji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Molim vas, prvo ću da odgovorim ovdje, a onda ću odgovoriti na vašu histeriju i nervozu. I na sve neistine koje ste jutros već objavili", rekao je Vučić.

"Ljudi su izmislili čak moju izjavu. Rekli su da sam ja rekao da je Hrvatska, kriva, ja sam rekao da je Hrvatska samo radila svoj posao, koji radi već više desetljeća. Od ’41. pa nadalje, niša se tu nije promijenilo. Što se nas tiče, ja ću govoriti o određenim dubinskim, strateškim i dalekosežnim političkim pitanjima", kazao je Vučić ironično.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
'HRVATSKA INZISTIRALA' /

Zbog sankcija Vučić bijesan, Brnabić poručila: 'Hrvatska je odgovorna. Izbijaju nam iz džepa stotine milijuna eura'

Image
'HRVATSKA INZISTIRALA' /

Zbog sankcija Vučić bijesan, Brnabić poručila: 'Hrvatska je odgovorna. Izbijaju nam iz džepa stotine milijuna eura'

Na navode novinara da su srpski mediji u vezi s ovim pitanjem spominjali NDH i umiješanost Hrvatske, Vučić je rekao da srpski mediji nisu njegovi mediji te da on nema medije.

"Što se tiče Hrvatske, vi ste se sami pohvalili u vašim medijima, da stojite iza toga protiv Srbije. Mi ćemo se sami snaći, platiti višu cijenu. Što se tiče sankcija, niste vi ti, ni vaše rukovodstvo neće voditi politiku Srbije. Voditi će građani Srbije, preko izabranih predstavnika", rekao je Vučić novinarki RTL-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ja sam veoma ponosan na činjenicu da je Srbija slobodna, sloboradrska zemlja i da sama donosi odluke. Nisam se mnogo uplašio svih onih koji prijete Srbiji i kao što vidite, mirno i lagano dolazim i svima ću odgovoriti", dodao je neuobičajeno smirenim tonom.

Na kraju je rekao da se ne svađa s medijima, za razliku od medija koji izmišljaju o njemu, te uzviknuo: 'Živjela Srbija'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo