branitelji okreću leđa vladi? / Vukovarski gradonačelnik ne odustaje od prosvjeda i tvrdi: 'To nije udar na premijera Plenkovića'

Hoće li vukovarski prosvjed biti i desničarski udar na Andreja Plenkovića? Nakon sastanka oči u oči s premijerom, inicijator, vukovarski gradonačelnik tvrdi - prosvjed nije udar na premijera

14.9.2018.
19:00
VOYO logo

Nakon što je premijer Andrej Plenković jučer oštro prekorio vukovarskog gradonačelnika, Ivan Penava danas mu je stigao na sastanak u Vladu

No, unatoč tomu, prosvjed u Vukovaru 13. listopada zbog neprocesuiranja ratnih zločina ipak će se održati. Penava tvrdi da prosvjed nije udar na Plenkovića, da iza njega ne stoji desna struja HDZ-a, a sankcija se ne boji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hoće li vukovarski prosvjed biti i desničarski udar na Andreja Plenkovića? Nakon sastanka oči u oči s premijerom, inicijator, vukovarski gradonačelnik tvrdi - prosvjed nije udar na premijera. 

"To nije napad na nikog već na institucije, nije to Andrej Plenković sada kriv. I danas sam rekao pred vladom da je to moja vlada, moj premijer, nisam jednom pohvalio vladu za svoj rad", kaže vukovarski gradonačelnik. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A što Plenković misli, bilo je jasno već jučer.  

"Nemam nimalo razumijevanja za tehnologiju kako je to napravio, to se tako ne radi."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Penava priznaje da nije bilo dogovora, i da je iznenadio premijera, iako su složni da je potrebno procesuiranje ratnih zločina.  

"Jedno je to živjeti u Vukovaru, a s druge strane, je sasvim drugo to reći u Zagrebu, kad je prigoda, od bilo koga", rekao je Penava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

To što je odabrao za datum prosvjeda 13. listopad, baš kada se održavaju sportske igre ratnih vojnih invalida kaže.    

"Puka koincidencija. hoće li ti ljudi biti na borilištima i biti na prosvjedu, hvala Bogu da budu", dodaje Penava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iza prosvjeda tvrdi, stoji isključivo on, vukovarski HDZ i branitelji. 

"Mogu reći, nelagodno je to, već i pomalo gadljivost prema svim tim koji svojataju Vukovar i ponovno pucaju u Vukovar, i koriste ga da bi došli do svojih ciljeva", kaže Penava. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O sankcijama tvrdi, sa šefom HDZ-a nije razgovarao, ali ih se ne boji. 
Plenkovića smatra najboljim premijerom. A što je sve učinila ta Vlada Vukovaru, nabrojao je ministar obrane.  

"Ova vlada je vratila vojsku u Vukovar nijedna vlada to nije učinila. Vratili smo svečanost, dodjele časničkih činova, za nas je vukovar gravitacijsko središte hrvatske države", kaže Damir Krstičević (HDZ) ministar obrane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li to dovoljno, i hoće li branitelji okrenuti leđa Plenkoviću u Vukovaru bit će jasno za mjesec dana.

KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo