želi klub zastupnika / Vulin ustrajan u borbi za bolje sutra: 'Ljudima je dosta politike, ovo stanje u Hrvatskoj je neodrživo'

'Pričekajmo jutro da vidimo rezultate. Razmislit ćemo o svemu, ovo su važne odluke za cijelu domovinu, da se ne donose na brzinu, već treba dobro razmisliti i prespavati', rekao je Vulin

8.11.2015.
22:10
VOYO logo

Točno u 9 sati u stožer HDSSB-a je stiglo čelništvo stranke s osnivačem stranke Branimirom Glavašem. Nemaju odviše razloga za zadovoljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik stranke Dragan Vulin je za RTL iznio svoje dojmove nakon prvih izlaznih anketa.

Izlazne ankete zasad vam daju dva zastupnika. S obzirom da ste na prošlim izborima imali 6, odnosno 7 zastupnika, možete li reći da se podbacili? 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objektivno, očekivali smo veći rezultat. Jutros sam rekao da očekujem najmanje da ću imati vlastiti klub zastupnika, dakle 3. Na granici smo u 5. izbornoj jedinici. Čak i da ostane ovaj broj, HDSSB ostaje parlamentarna stranka. Imali smo prilike vidjeti tko je na ovim izborima nestao s političke scene, a HDSSB već treće izbore ostaje parlamentarna stranka, i to izvan velikih blokova. To nije lako, trpimo napada sa svih strana. I dalje ostajemo ustrajni u borbi za bolji život u Slavoniji, Baranji, Srijemu i Podravini.

Ipak, dva zastupnička mandata nisu dovoljna za klub zastupnika. Mislite li da je retorika crnih košulja utjecala na birače?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zasigurno je, ali ima i negativnih i pozitivnih komentara. Ne možemo samo to izdvajati. Ovaj rezultat MOST-a koji po mojoj procjeni jedino mogu biti zadovoljni ovim rezultatom, nitko više, govori da je ljudima dosta politike, te da je ovo stanje u Hrvatskoj neodrživo, da su rekli dosta i jednoj i drugoj velikoj koaliciji. 
Naš rezultat dijelom je cjelokpune situacije, tako da izdvajanje sokolske garde nije samo tako.

Držite li da je dobar rezultat Mosta izbio vama adute iz rukava?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na odnos političkih snagva, sudeći po izlaznim anketama, mislim da će svaki mandat u Saboru imati važnu ulogu, pa tako i dva mandata. Možda 2 mandata HDSSB-a mogu imati veću ulogu nego što je imalo onih 7. Jutro je pametnije od večeri pa ćemo vidjeti kako će se stvari razvijati.

Na koju ćete se stranu naginjati?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pričekajmo jutro da vidimo rezultate. Razmislit ćemo o svemu, ovo su važne odluke za cijelu domovinu, da se ne donose na brzinu, već treba dobro razmisliti i prespavati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo