EBAN Winter University 2016 / Zagreb kao startup centar svijeta: poslovni anđeli okupili su 100 mladih inovativnih tvrtki i više od 400 ulagača

Zagreb je ovih dana startup centar svijeta. Investitori iz Europe i Hrvatske tzv. poslovni anđeli - okupili su 100 mladih inovativnih tvrtki i više od 400 ulagača

29.11.2016.
18:49
VOYO logo

Show...i biznis. Gdje dobra ideja traži novac kako bi izrasla u ozbiljan posao.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović smatra da država mora maksimalno podržati mlade start up tvrtke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mlade možemo zadržati samo tako da im ponudimo poslove više dodane vrijednosti tako da više zarađuju", poručila je.

Investitori su obilazili štandove na kojim su start upovi predstavljali projekte. Organizatori kažu da u Hrvatskoj kreativnost i ideje nisu problem već prekomplicirana birokracija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Da osnuješ tvrtku treba ti 30 do 40 dana, evo ja sam u Americi osnovao tvrtku u jedan dan", izjavio je Davorin Štetner, predsjednik Cranea.

U jednom danu ulagačica Simay Ding iz Turske u Hrvatskoj je, kaže vidjela puno šansi, za dobar biznis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vidjela sam mnogo tvrtki, mnogo startupo-ova koje proizvode mobilne igre, čini mi se da bi u neke od njih mogla uložiti novac".

Jedan šibenski start up nudi staklenu stijenu koja se dodirom tipke spušta i diže. Ulagačima se to jako sviđa jer je idealno za zimske terase kafića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovi inovatori mentalno pripremaju sportaše da budu bolji, a neki su pak investitorima ponudili vrlo komercijalne proizvode.

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

​(Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni pjevač Iron Maidena Bruce Dickinson ulagač je u startupove. Njegov dolazak u Lisinski oduševio je publiku ove konferencije na kojoj se 19 finalista bori za nagradu od 100 tisuća dolara.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo