Guy Chambers / 'Zajedno smo stvorili njegov lik': Pričali smo s čovjekom koji je svijetu dao Robbiea Williamsa

Njegove pjesme znate iz hit filmova, s radija, s plesnog podija, s vjenčanja i sprovoda

22.11.2018.
23:02
VOYO logo

"Kroz sve to -
Ona mi nudi zaštitu.
Ljubav i nježnost.
Bio u krivu ili u pravu
I kamo me god odnio vodopad
Znam da me život neće slomiti
Kada se vratim
Neće me ostaviti
Umjesto toga volim anđele
"

Na hrvatskom stvarno ne zvuči nešto posebno pametno - ali to su stihovi  pjesme koju su Britanci proglasili najljepšom pjesmom u zadnjih 25 godina. I pjesmom koju najviše žele čuti na svom sprovodu. To je pjesma "Feel" Robbiea Williamsa, koju je kao i sve druge njegove najveće hitove napisao Guy Chambers.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove pjesme znate iz hit filmova, s radija, s plesnog podija, s vjenčanja i sprovoda. S njim je razgovarao reporter RTL-a Dario Todorović.  

Znači vi ste taj koji je svijetu dao Robbiea Williamsa? Je li pretenciozno to tako reći?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zajedno smo stvorili njegov lik. Recimo to tako. Već je imao karizmu, talent i glas. Trebao je nekoga tko će mu pomoći s glazbom. Prvi album je bio zeznut jer se još uvijek drogirao i pio i stalno je visio upitnik. Bio je debeo i nije izgledao kao pop zvijezda kad sam ga prvi put upoznao.  

Stalno je izlazio do kasno i nije spavao. U studiju smo ga čekali satima jer je po putu obilazio pabove. Kad je ušao, zaspao je na podu. Morali smo čekati da se otrijezni da počne pjevati. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilo je teško. Ali onda je otišao na rehabilitaciju i kad se vratio, nakon šest tjedana je izgubio kile, izgledao je kao druga osoba. Bistar pogled, dobar ten, izgledao je mnogo mlaše. Pomislio sam si- tek sad si pop zvijezda!

Imate li tajnu formulu za napraviti hit pjesmu? Postoji li recept za tako nešto?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Refren mora stići do kraja prve minute. Moraš imati barem tri refrena u pop pjesmi. Moraju se dogoditi tri put u tri minute. Sredina pjesme mora odvesti negdje drugdje, tako da treći refren zvuči drukčiji, iako je zapravo isti. To je trik.

Koja je prema vama najbolja pop pjesma svih vremena?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mislim da je Abbin Dancing Queen najbolja pop zvijezda. Savršena je... Ima mnogo pop izvođača koje obožavam, ali što se tiče pisanja pop pjesama, ABBA je vrh.

Objašnjava i kako je nastala pjesma "Angels" od Robbiea Williamsa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je druga pjesma koju smo zajedno napisali. Robbieja sam upoznao tek dan ranije. To je bila magija. Brzo smo je napisali. Kao da nam je Bog darovao tu pjesmu. Osjećam se sretno zbog toga. Izvodili smo je na svakom nastupu. Uvijek je na kraju i ljudi uvijek plaču. Jako dira u emocije. Ne znam zašto, ali to je tako", zaključuje Chambers".

Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo