ROVINJSKI AKVATORIJ / Zaključen natječaj za svjetioničara. Posao u školstvu, fizici, ali i Italiji 17 kandidata spremno je zamijeniti za plaću do 7.000 kuna

Image
Foto: Ilustracija/Shutterstock

Novi svjetioničar bit će zaposlen na šest mjeseci, neće imati osiguran smještaj, ali će ostvariti pravo na naknadu za prijevoz

11.4.2022.
10:30
Ilustracija/Shutterstock
VOYO logo

Od 24. ožujka do 4. travnja bio je raspisan natječaj za posao svjetioničara s navedenim mjestom rada "Pula i svjetionici po Jadranu".  Kako sada javlja Glas Istre, na natječaj se javilo 17 kandidata i to za svjetionik Svetog Ivana na pučini u rovinjskom akvatoriju. Predsjednik Uprave Plovput, doc. dr. sc. Mate Perišić otkrio je kako su interes za poslom koji se smatra poprilično samotnjačkim izrazili profesori fizike, matematike, ali i intelektualci i srednjoškolci različitih profila. Svjetioničar u Hrvatskoj poželio je biti i jedan Talijan, zanimljivo. 

Inače, u oglasu za posao stoji kako je za posao svjetioničara potrebna SSS tehničkog usmjerenja te godina radnog iskustva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se tiče posebnih uvjeta stoji kako su potrebni važeći ispit za GMDSS operatora s ograničenom ovlasti, uvjerenje za upravljanje brodicom B kategorije, ali i potvrda o položenom internom ispitu za svjetioničara koje društvo samo nudi nakon zaposlenja.

Image
nema usamljenosti /

Svjetioničar s Palagruže: 'Ja nikad nisam osjetio usamljenost. Vrijeme brzo prolazi'

Image
nema usamljenosti /

Svjetioničar s Palagruže: 'Ja nikad nisam osjetio usamljenost. Vrijeme brzo prolazi'

Novi svjetioničar bit će zaposlen na šest mjeseci, neće imati osiguran smještaj, ali će ostvariti pravo na naknadu za prijevoz. Radi se na puno radno vrijeme, u smjenama, vikendom i praznikom i to za predviđenu neto plaću od 6.000 do 7.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U natječaju stoji kako se od svjetioničara očekuje da kontrolira ispravnost nautičkih karakteristika svjetionika, ali i svih objekata pomorske signalizacije u vidokrugu. Ručno bi trebao uključiti sirenu za maglu u slučaju kvara, ali i sudjelovati u akcijama traganja i spašavanja u moru.

Cijeli natječaj pogledajte ovdje!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo