VRIJEDAN PROJEKT / Zavirili smo na najveće dalmatinsko gradilište i otkrili što ovog ljeta čeka milijune turista

Automatizacija vrijedi 55 milijuna kuna, dok je cijeli projekt nadogradnje procijenjen na 450 milijuna

9.3.2019.
16:30
VOYO logo

Dovršava se gotovo pola milijarde kuna vrijedan projekt proširenja putničkog terminala splitske zračne luke. Više od 300 radnika užurbano radi kako bi sve bilo dovršeno u roku. Na trenutačno najveće i najvrednije dalmatinsko gradilište "zavirio" je RTL Danas i pogledao što će dočekati milijune turista ovog ljeta, provjerio je RTL Danas.

"Morali smo pronaći načina da to proširenje bude čim kvalitetnije, da bude što udobnije i komfornije za naše putnike i zato smo se odlučili za most", rekao je Pero Bilas, pomoćnik direktora Zračne luke Split.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno od najvećih ulaganja ipak nije most nad cestom već sortirnica pod zemljom.

"Prtljaga je u pravim rukama, što bi se reklo, sve zahvaljujući najvišem stupnju automatizacije koja se danas u svijetu nudi", nastavlja Bilas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VEZANA VIJEST

Automatizacija vrijedi 55 milijuna kuna, dok je cijeli projekt nadogradnje procijenjen na 450 milijuna. Ogromno ulaganje opravdano je eksponencijalnim rastom prometa. Tako je 2013. godine kroz splitsku zračnu luku prošlo oko milijun i pol putnika, tri godine kasnije bilo ih je već gotovo 2,3 milijuna, da bi se ta brojka u samo dvije godine, 2018., povećala za gotovo milijun putnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I nakon što se u lipnju otvori novi, krenut će rekonstrukcija starog aerodroma, a sve bi trebalo biti dovršeno do kraja godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo