POD ISTRAGOM MINISTARSTVA / Zavrzlama u zagrebačkoj gimnaziji. Mijenjala ravnatelja pa postala sama sebi šefica, četiri mjeseca donosila odluke

Image
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Za to vrijeme sudjelovala je u sastancima ravnatelja u Gradskom uredu za obrazovanje, donosila odluke o COVID potvrdama, potpisivala plaće...

11.2.2022.
14:20
Sanjin Strukic/PIXSELL
VOYO logo

Zbog odlaska na bolovanje još u listopadu, ravnatelj Gornjogradske gimnazije u Zagrebu, Radovan Librić na svoje je mjesto postavio pedagoginju Maju Vulić, a to imenovanje bilo je protivno pravilima, javljaju 24sata

Vulić je naime na mjestu ravnatelja bila četiri mjeseca, od listopada do prošlog tjedna, a pritom je sudjelovala u sastancima ravnatelja u Gradskom uredu za obrazovanje, donosila odluke o COVID potvrdama, potpisivala plaće i materijalna davanja, otvarala natječaje za nove djelatnike, odlučivala o financijskim izdacima škole, a za sve to vrijeme, upozoravaju djelatnici koji su se i javili 24sata, bila šefica sama sebi. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Vulić je inače predsjednica Školskog odbora, tijela koje imenuje ravnatelja, te nadzire njegov rad, a sada je i sama bila na mjestu koje inače nadzire. Samo to po sebi je sporno. S druge pak strane, upozoravaju djelatnici, a i zbog čega se sada provodi inspekcijski postupak, nisu ni ispoštovani zakonski propisi da Vulić preuzme tu poziciju, a kršio se i Statut.

Djelatnici škole naime upitnima smatraju odluke koje je ona za to vrijeme donosila i potpisivala, no ni ona ni ravnatelj za izjave nisu bili raspoloženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
posljedica potresa /

Brojni učenici su tužni zbog promjene lokacije Gornjogradske gimnazije: 'Tu smo pustili korijene'

Image
posljedica potresa /

Brojni učenici su tužni zbog promjene lokacije Gornjogradske gimnazije: 'Tu smo pustili korijene'

Ipak, kako doznaje 24sata, Vulić je na mjesto ravnateljice imenovana usmeno, a o imenovanju Školski odbor i ostali zaposlenici škole nisu niti obaviješteni. Kažu da su neki inzistirali da im se razjasni što je s ravnateljem pa je postalo jasno što se dogodilo. 

Ističu pritom kako je ravnatelj svojim postupkom pak prekršio Statut vlastite škole koji propisuje kako u slučaju privremene spriječenosti ravnatelja, njegovo mjesto zauzima osoba iz redova Nastavničkog vijeća koja nije član Školskog odbora. O toj osobi odlučuje Školski odbor, i to u roku od tri dana od početka spriječenosti ravnatelja Škole. Vulić je, podsjetimo, predsjednica odbora, a na mjesto ravnateljice došla je usmeno, bez poštivanja rokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svakom slučaju, situaciju će razjasniti inspekcija nadležnog ministarstva koje tvrdi: "Ministarstvo znanosti i obrazovanja zaprimilo je predstavku vezano uz navedenu temu. Pokrenuta je procedura pokretanja inspekcijskog postupka. Provodeći inspekcijski nadzor, inspektor je dužan čuvati osobne i druge povjerljive podatke koje sazna u obavljanju svojih dužnosti kao službenu tajnu, te postupati tako da se ne ugrozi zakonom ili drugim propisom utvrđena tajna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo