korona pokvarila sezonu / Zbog karantene dio Austrijanaca prekinuo odmor: Hotelijeri traže testiranja turista na teret države

Svima, koji se vrate u zemlju do ponoći Austrija nudi besplatno testiranje

16.8.2020.
18:35
VOYO logo

Uobičajena smjena turista nakon Velike Gospe ili bijeg zbog straha od obavezne samoizolacije nakon povratka iz Hrvatske?

Prema gužvama na granicama i registracijskim oznakama i jedno i drugo. U kolonama ima nezadovoljnih Austrijanaca koji bježe prije isteka uplaćenih aranžmana, ali većina odlazaka nije vezana uz strah od zaraze.

''Mislim da je odluka trebala biti donesena za određene regije, a ne za cijelu zemlju. Možda za Zagreb i druge regije koje imaju porast broja zaraženih, ne za sve'', kaže jedan turist.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prva dva tjedna kolovoza u Hrvatskoj se odmara 70.000 Austrijanaca. Ipak, doznajemo, nisu se svi odlučili na odlazak.



Očekujući ipak da će zbog odluka svojih Vlada turisti sve više prijevremeno odlaziti s odmora u Hrvatskoj - hotelijeri nude rješenje na račun državne blagajne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Ja sam uvjeren da mi možemo imati i turizam i školsku godinu, međutim moramo biti proaktivni. Moramo donositi na vrijeme odgovarajuće mjere i naravno moramo omogućiti našim gostima da, ukoliko postoji za to obveza, u njihovim zemljama da se testiraju i u Hrvatskoj i to ponavljam na teret hrvatske strane što mislim da je u ovom trenutku najbolji promotivni potez'', poručio je Veljko Ostojić, direktor Hrvatske udruge turizma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo