SPORA PRAVDA / Zbog ubojstva 32 civila ratne 1991. četvorica prijavljena, jedan uhićen

Image

Uhićeni Mile Paspalj prema neslužbenim podacima zbog tog je zločina ranije bio procesuiran, ali je postupak, u kojem se teretilo još nekoliko osoba, obustavljen zbog nedostatka dokaza

16.6.2015.
14:54
VOYO logo

Zbog ratnog zločina u kojem su 1991. u mjestu Novo Selo Glinsko na području tada okupirane Banovine ubijena 32 civila, sisačko-moslavačka policija kazneno je prijavila četiri muškarca od kojih je jednog uhitila, dok su joj ostali zasad nedostupni.

Policija je izvijestila da je u ponedjeljak u mjestu Majske Poljane, na glinskom području, uhitila 73-godišnjeg hrvatskog državljanina, a prema neslužbenim podacima riječ je o pripadniku nekadašnje Teritorijalne obrane Mili Paspalju koji je navodno pripadnicima srpske paravojne postrojbe prokazivao sumještane hrvatske nacionalnosti koji su potom ubijeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz 73-godišnjaka, koji je sproveden u pritvor, kaznenom prijavom obuhvaćena su i trojica pripadnika srpske paravojne postrojbe u dobi od 43, 51, 56 godina, ali su oni zasad nedostupni hrvatskim pravosudnim vlastima.

Uhićeni Mile Paspalj prema neslužbenim podacima zbog tog je zločina ranije bio procesuiran, ali je postupak, u kojem se teretilo još nekoliko osoba, obustavljen zbog nedostatka dokaza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Policijska kaznena prijava uslijedila je nakon što su se pojavili novi svjedoci, koji uz ranije osumnjičene počinitelje tog ratnog zločina terete i sada prijavljene pripadnike srpske paravojne postrojbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo