Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Poziva i na 'Hod za život'

Zekanović pozvao građane da dođu u Bleiburg: 'Nemojte se bojati onih koji vas žele zastrašiti!'

Zekanović pozvao građane da dođu u Bleiburg: 'Nemojte se bojati!'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
Hina/ 7.5.2019. u 12:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović (Hrast) pozvao je u utorak sve građane da dođu na u Bleiburg na, kako je poručio, obilježavanje jedne od najvećih tragedija hrvatskog naroda.

"Nemojte se bojati, nemojte se bojati onih koji vas žele zastrašiti i reći vam da Bleiburg nije mjesto gdje treba ići, da se na Bleiurgu ništa nije dogodilo. Nešto se dogodilo i tamo treba otići, Hrvati ne smiju nikada zaboraviti  Bleiburg", poručio je Zekanović. 

Građane je pozvao i na Hod za život protiv pobačaja, koji će se u svibnju odžati u nekoliko gradova. "Opet nas straše i govore 'nemojte doći', a ja pozivam dođite, da vas bude što više, da vlast, konkretno Andrej Plenković, zna što građani misle", izjavio je Zekanović.

Kolegama zastupnicima koji kane doći na Hod za život poručio je da ne dolaze ako nisu potpisali i ako nisu za zakon o zaštiti života, čiji je prijedlog predao u proceduru. "Mjesto gdje vi kolege trebate braniti život je Sabor, a ne ulica. Od vas se ne traži paradiranje, nego glasovanje", poručio im je. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Imao je i poruku za iseljenu Hrvatsku. "Vi koji se otišli, ne vašom krivicom, izađite na izbore za Europski parlament, glasujte za one koju su za suverenu Europu, za suverenu Hrvatsku, a ne za novu Jugoslaviju. To je ključan referendum za budućnost hrvatskog naroda", izjavio je Zekanović. 

Zastupnik Ivica Mišić (Klub zastupnika BM 365 - Stranka rada i solidarnosti) zapito je zašto svi saborski zastupnici nisu pozvani u Borovo selo, na obljetnicu stradavanja 12 redarstvenika.  "To se odnosi na lokalnu strukturu ljudi. Nisam u pitanju ja, nego branitelji Borova Sela, sudionici koji su ranjeni, a nikad nisu bili pozvani, zašto", pitao je Mišić. 

Upravo se čita

Image
prava drama

Avion prisilno sletio u Zagrebu. Putnik je htio otvoriti vrata tijekom leta i urlao je: 'Vidimo se u raju'

"Što se to događa, ni spomenik koji je trebao biti stavljen tamo gdje su branitelji pobijeni, nije stavljen tamo, nego je pomjeren", izjavio je zastupnik, pitajući se "do kad ćemo tajiti neke zločine i pokušati zaboraviti".

Branko Hrg iz HDS-a apelirao je na ozakonjenje neradne nedjelje, jer to smatra bitnim segment natalitetne politike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Glavašević: Hrvatska je oteta država!

Bojan Glavašević (Klub nezavisnih zastupnika) upitao se je li Hrvatska zemlja u kojoj postoji pravda, referirajući se na niz afera vladajućih. "Udariš dijete na pješačkom - budeš kažnjen, voziš bez vozačke - budeš kažnjen, zloupotrijebiš moć, ovlasti - budeš kažnjen, to bi bilo u nekakvoj pravednoj zemlji, ali u Hrvatskoj nije tako, ako si član HDZ-a, ili u nekom kumskom ili poslovnom odnosu s nekim tko je član HDZ-a, ne budeš kažnjen", ustvrdio je. 

 "Tome je tako što Hrvatska nije pravedna, nego oteta država", istaknuo je Glavašević i dodao da u Hrvatskoj nema sukoba između onih koji su politički lijevo i desno. "Sukob je između onih koji su Hrvatsku oteli i zloupotrebljavaju je za vlastitu korist, te svih ostalih građana koji u Hrvatskoj žele živjeti, ali u njoj mogu samo životariti", poručio je Glavašević.

Hina/ 7.5.2019. u 12:39
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba

Pročitajte još

Image
OPROŠTAJ PREDSJEDNIKA

Milanović: 'Bago i ja sretali smo se i razgovarali godinama, ali smo se i rastajali kao dugogodišnji prijatelji'

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Više s weba